A spanyolok híres-neves, ízletes, zöldségekben gazadag leves receptjét osztom meg most Veletek. Az én változatomban viszont egy kis créme fraîche is szerepel. Ugyanis mikor megérkeztem Spanyolországba, nagyon megörültem, hogy itt minden közért polcán megtalálható ez a francia – mondjuk úgy – tejföl. De azért mégsem az, mert a mi tejfölünknél jóval zsírosabb ez a termék. Aki nem tudja beszerezni, ne aggódjon. Házilag is elkészíthető: tejfölt és tejszínt kell kikeverni 1:1 arányban.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Mentes
800 gramm paradicsom
1 darab kaliforniai paprika
1 darab vöröshagyma
2 szál újhagyma
1 darab kovászolni való uborka
1 gerezd fokhagyma
12 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösbor ecet
1 teáskanál barna cukor
só
bors
tányéronként 1 evőkanál créme fraîche
extra szűz olívaolaj
1. Vágjunk egy keresztet a paradicsomokba a szár és a zöldség találkozásánál, majd rakjuk őket forró vízbe 20 másodpercre. Ezután tegyük egy hideg vízzel teli tálba és hámozzuk meg. Magozzuk ki a paradicsomokat és negyedeljük.
2. A paprika szárát és magjait távolítsuk el, majd szeleteljük fel.
3.
A vöröshagymát vékonyra szeleteljük.
4.
Az újhagymákat körülbelül 5 mm vastagságúra szeljük.
5.
A paradicsomnegyedeket és a többi zöldséget pürésítsük 200 ml víz hozzáadásával.
6.
Sózzuk és borsozzuk.
7. Jól keverjük össze a levest, majd legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
8.
Tálaláskor helyezzünk egy kanálnyi créme fraîche-t a leves közepére, és locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.