Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Húsgombócleves eperlevél tésztával

Kezdőlap > Receptek > Leves > Húsgombócleves eperlevél tésztával

2020. február 22. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Gyerekkorom ízei köszönnek vissza ebben a receptben. Igazi vasárnapi leves, amit kicsi és nagy is követelni fog mindig, ha egyszer elkészítetted nekik.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
2 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 40

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Zeller

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

100 gramm eperlevél tészta
1 nagy fej vöröshagyma felkarikázva
2 szál sárgarépa felkarikázva
1 szál fehérrépa
100 gramm zeller
3 gerezd fokhagyma
5 szem egész bors
2 darab csontos csirkemell kicsontozva és ledarálva (a csontra is szükségünk lesz)
2 darab zsemle
2 darab tojás
1 csomó petrezselyem apróra vágva
só, bors
500 gramm burgonya felkockázva
80 gramm kelkáposzta cikk

Elkészítés

1. A felkarikázott vöröshagymát, a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a csirkemell csontját feltesszük főni körülbelül 3 liter vízben.

2. Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, az egész bors szemeket, és kis lángon 1 órán át főzzük.

3. A zsemléket annyi vízbe áztatjuk be, hogy ellepje, majd ha már jól megszívták magukat kinyomkodjuk. Miután összekeverjük a darált hússal és a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezután jól összedolgoztuk a hozzávalókat, és kis gombócokat formázunk belőle.

4. A levesbe tesszük a gombócokat, a kockákra vágott burgonyát és a kelkáposztát, majd további 20-25 percig főzzük.

5. Tálalásnál tegyük bele az eperlevél tésztát, és szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!