Gyerekkorom ízei köszönnek vissza ebben a receptben. Igazi vasárnapi leves, amit kicsi és nagy is követelni fog mindig, ha egyszer elkészítetted nekik.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
2 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
100 gramm eperlevél tészta
1 nagy fej vöröshagyma felkarikázva
2 szál sárgarépa felkarikázva
1 szál fehérrépa
100 gramm zeller
3 gerezd fokhagyma
5 szem egész bors
2 darab csontos csirkemell kicsontozva és ledarálva (a csontra is szükségünk lesz)
2 darab zsemle
2 darab tojás
1 csomó petrezselyem apróra vágva
só, bors
500 gramm burgonya felkockázva
80 gramm kelkáposzta cikk
1. A felkarikázott vöröshagymát, a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a csirkemell csontját feltesszük főni körülbelül 3 liter vízben.
2. Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, az egész bors szemeket, és kis lángon 1 órán át főzzük.
3. A zsemléket annyi vízbe áztatjuk be, hogy ellepje, majd ha már jól megszívták magukat kinyomkodjuk. Miután összekeverjük a darált hússal és a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezután jól összedolgoztuk a hozzávalókat, és kis gombócokat formázunk belőle.
4. A levesbe tesszük a gombócokat, a kockákra vágott burgonyát és a kelkáposztát, majd további 20-25 percig főzzük.
5. Tálalásnál tegyük bele az eperlevél tésztát, és szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel.