A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
100 g kovászos uborka és leve
1 csomag kapor
50 g cukkini
1 csomag petrezselyem
100 g kígyóuborka
50 g sárgarépa
50 g paszternák
0.6 l paradicsomlé
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
fél dl olívaolaj
80 g csicseriborsó konzerv
1.
Daráló vagy turmix gépben pürésítjük a zöldséges lé hozzávalóit, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.
2. A szitán fennmaradt zöldségeket tálalásig félretesszük.
3. A visszamaradt zöldséges léhez hozzáadjuk a paradicsomlevet, a sót, a törött borsot, az olívaolajat, és alapos összekeverés után jól lehűtjük.
4. A tálalásnál a visszamaradt zöldségekből teszünk a leveses mélytányér aljára, és rámerjük a hideg levest.
5. Főtt csicseriborsót rakhatunk még bele levesbetétként.