Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lázáros gazpacho

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Lázáros gazpacho

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.7 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

Hozzávalók a zöldséges léhez:

100 g kovászos uborka és leve
1 csomag kapor
50 g cukkini
1 csomag petrezselyem
100 g kígyóuborka
50 g sárgarépa
50 g paszternák

További hozzávalók:

0.6 l paradicsomlé
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
fél dl olívaolaj
80 g csicseriborsó konzerv

Elkészítés

1. Daráló vagy turmix gépben pürésítjük a zöldséges lé hozzávalóit, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.

2. A szitán fennmaradt zöldségeket tálalásig félretesszük.

3. A visszamaradt zöldséges léhez hozzáadjuk a paradicsomlevet, a sót, a törött borsot, az olívaolajat, és alapos összekeverés után jól lehűtjük.

4. A tálalásnál a visszamaradt zöldségekből teszünk a leveses mélytányér aljára, és rámerjük a hideg levest.

5. Főtt csicseriborsót rakhatunk még bele levesbetétként.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!