Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kukoricaleves pattogatott kukoricával

Kezdőlap > Receptek > Leves > Kukoricaleves pattogatott kukoricával

2020. május 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ez a recept is azok közé tartozik, amelyet a gyerekeimen teszteltem. Amellett, hogy szívesen fogyasztják, hamar el is készül. A levest pattogatott kukorica helyett pirított tökmaggal vagy napraforgómaggal is megszórhatjuk.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

25 dkg morzsolt kukorica
1 dl tejszín
2 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 liter víz
3 evőkanál póréhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál só
1 csomag (100 g) mikróban készíthető pattogatott kukorica

Elkészítés

1. Az olívaolajon megpirítunk a vékony szeletekre vágott póréhagymát.

2. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a zúzott fokhagymát és a morzsolt kukoricát.

3. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel.

4. Kiforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

5. Teaszűrőn átpasszírozzuk, majd pattogatott kukoricával tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra