Ez a recept is azok közé tartozik, amelyet a gyerekeimen teszteltem. Amellett, hogy szívesen fogyasztják, hamar el is készül. A levest pattogatott kukorica helyett pirított tökmaggal vagy napraforgómaggal is megszórhatjuk.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
25 dkg morzsolt kukorica
1 dl tejszín
2 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 liter víz
3 evőkanál póréhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál só
1 csomag (100 g) mikróban készíthető pattogatott kukorica
1. Az olívaolajon megpirítunk a vékony szeletekre vágott póréhagymát.
2. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a zúzott fokhagymát és a morzsolt kukoricát.
3. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel.
4. Kiforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
5. Teaszűrőn átpasszírozzuk, majd pattogatott kukoricával tálaljuk.