Annak ellenére, hogy nagyon csíp és fűszeres, nem feltétlen téli ételről van szó. Azoknak ajánlom akik a csilit, az erős ízeket és az ázsiai konyhát kedvelik.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Nehéz
ÁR
Drága
Allergének
Mentes
1 liter víz
1 evőkanál vörös curry paszta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1 darab póréhagyma vékony csíkokra vágva
1 darab sárgarépa vékony csíkokra vágva
1 darab fehérrépa vékony csíkokra vágva
1 csomó friss koriander apróra vágva
400 milliliter kókusztej
100 gramm vaj
fél lime leve
gyömbér
1 csomó petrezselyem apróra vágva
1 púpozott evőkanál barna cukor
2 teáskanál só
bors
200 gramm garnélarák tisztítva
1 darab sárgarépa vékony csíkokra vágva
1 darab fehérrépa vékony csíkokra vágva
friss koriander
1. Egy edényben felforralunk 1 liter vizet.
2. Hozzáadjuk a vörös curry pasztát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a póréhagymát, a sárgarépát, a fehérrépát, a friss korianderlevelet a kókusztejet, a vajat és egy csomag petrezselymet apróra vágva.
3. Fölforraljuk, majd lime-al, reszelt gyömbérrel, sóval, törött borssal és barna cukorral ízesítjük.
4. A rákokat külön serpenyőben megpirítjuk, a fehér-, és sárgarépával.
5. Tálalásnál a rákokkal díszítjük ételünket, úgy hogy miután kimertük a levest, a rákokat a tányér közepére helyezzük, és megszórjuk friss korianderrel.