Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vörös curry leves garnéla rákkal

Kezdőlap > Receptek > Leves > Vörös curry leves garnéla rákkal

2019. július 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Annak ellenére, hogy nagyon csíp és fűszeres, nem feltétlen téli ételről van szó. Azoknak ajánlom akik a csilit, az erős ízeket és az ázsiai konyhát kedvelik.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Nehéz

ÁR

ÁR
Drága

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Rákféle Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

1 liter víz
1 evőkanál vörös curry paszta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1 darab póréhagyma vékony csíkokra vágva
1 darab sárgarépa vékony csíkokra vágva
1 darab fehérrépa vékony csíkokra vágva
1 csomó friss koriander apróra vágva
400 milliliter kókusztej
100 gramm vaj
fél lime leve
gyömbér
1 csomó petrezselyem apróra vágva
1 púpozott evőkanál barna cukor
2 teáskanál só
bors

Hozzávalók a garnélához:

200 gramm garnélarák tisztítva
1 darab sárgarépa vékony csíkokra vágva
1 darab fehérrépa vékony csíkokra vágva
friss koriander

Elkészítés

1. Egy edényben felforralunk 1 liter vizet.

2. Hozzáadjuk a vörös curry pasztát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a póréhagymát, a sárgarépát, a fehérrépát, a friss korianderlevelet a kókusztejet, a vajat és egy csomag petrezselymet apróra vágva.

3. Fölforraljuk, majd lime-al, reszelt gyömbérrel, sóval, törött borssal és barna cukorral ízesítjük.

4. A rákokat külön serpenyőben megpirítjuk, a fehér-, és sárgarépával.

5. Tálalásnál a rákokkal díszítjük ételünket, úgy hogy miután kimertük a levest, a rákokat a tányér közepére helyezzük, és megszórjuk friss korianderrel.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra