Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Cheddar sajtos-jalapeños kukorica leves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Cheddar sajtos-jalapeños kukorica leves

2020. május 19. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Friss, édes, tejes kukoricából készítettem ezt a levest először, de természetesen nagyon ízletes végeredményt kapunk, ha konzerv vagy mirelit kukoricát használunk. A levest önmagával sűrítjük be, a cheddar sajt még krémesebbé teszi, a sós, ropogós bacon pedig kiemeli a kukorica édességét. Nem beszélve arról, hogy a jalapeño paprika nagyon kellemes, enyhén csípős ízt kölcsönöz ennek az igencsak laktató levesnek.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Tej

Hozzávalók

80 g bacon felkockázva
4 cső kukorica leszemezve vagy 800 g mirelit, vagy konzerv kukorica
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g burgonya felkockázva
fél jalapeño paprika felaprítva
só, bors
700 ml húsleves
2,5 dl tej
150 g cheddar sajt lereszelve
1 csokor petrezselyem vagy koriander

Elkészítés

1. A bacon kockákat felhevített lábosban elkezdjük pirítani. Miután szép ropogósra sültek, félretesszük egy tálba.

2. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani a vöröshagymát.

3. Amikor már szép aranybarna a hagyma, hozzáadjuk a fokhagymát, a kukoricát, a burgonyát, a jalapeñot, a sót és a borsot.

4. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húslevest is.

5. Fedő alatt körülbelül 25-30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

6. Miután megpuhult a kukorica és a burgonya, a leves felét kimerjük egy tálba, és botmixer segítségével lepürézzük, majd visszaöntjük a leves másik feléhez.

7. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a reszelt sajtot, és további 5 percen át főzzük, mindaddig, amíg a sajt el nem olvad.

8. Ekkor keverjük bele a koriandert is.

9. Tálaláskor megszórjuk a bacon kockákkal.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra