Friss, édes, tejes kukoricából készítettem ezt a levest először, de természetesen nagyon ízletes végeredményt kapunk, ha konzerv vagy mirelit kukoricát használunk. A levest önmagával sűrítjük be, a cheddar sajt még krémesebbé teszi, a sós, ropogós bacon pedig kiemeli a kukorica édességét. Nem beszélve arról, hogy a jalapeño paprika nagyon kellemes, enyhén csípős ízt kölcsönöz ennek az igencsak laktató levesnek.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
80 g bacon felkockázva
4 cső kukorica leszemezve vagy 800 g mirelit, vagy konzerv kukorica
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g burgonya felkockázva
fél jalapeño paprika felaprítva
só, bors
700 ml húsleves
2,5 dl tej
150 g cheddar sajt lereszelve
1 csokor petrezselyem vagy koriander
1. A bacon kockákat felhevített lábosban elkezdjük pirítani. Miután szép ropogósra sültek, félretesszük egy tálba.
2. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani a vöröshagymát.
3. Amikor már szép aranybarna a hagyma, hozzáadjuk a fokhagymát, a kukoricát, a burgonyát, a jalapeñot, a sót és a borsot.
4. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húslevest is.
5. Fedő alatt körülbelül 25-30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
6. Miután megpuhult a kukorica és a burgonya, a leves felét kimerjük egy tálba, és botmixer segítségével lepürézzük, majd visszaöntjük a leves másik feléhez.
7. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a reszelt sajtot, és további 5 percen át főzzük, mindaddig, amíg a sajt el nem olvad.
8. Ekkor keverjük bele a koriandert is.
9. Tálaláskor megszórjuk a bacon kockákkal.