Vannak itt rajtunk kívül thai konyharajongók? A thai konyha egyik nagy előnye (amellett, hogy isteni finom), hogy tele van zöldséggel, és minél csípősebb, annál biztosabb, hogy kiűzi belőlünk a bacikat. Ráadásul pillanatok alatt megvan, nem kell nagy feneket keríteni az elkészítésének, lényegében szinte minden egyszerre kerül a lábasba és negyed óra alatt meg is fő… Jelen esetben ennek a thai levesnek az elkészítése sem tart 20 percnél tovább. Jó étvágyat hozzá!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Mentes
1 darab vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 darab kaliforniai paprika felkockázva
1 darab cukkini felkockázva
fél csilipaprika felkarikázva
3 szál póréhagyma felkarikázva
1 teáskanál egész kömény
1 evőkanál gyömbér vékonyra szeletelve
fél csomó friss koriander
1 teáskanál szójaszósz
fél lime leve
2 darab 400 milliliteres kókuszkonzerv
3 deciliter víz
csipet só
olívaolaj
1. A hagymákat kevés olívaolajon addig pároljuk, amíg meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a fűszereket, a friss gyömbért, elkeverjük, majd a felaprított zöldségek következnek.
2.
1-2 percig pirítsuk, majd öntsük fel a kókusz konzervvel, a vízzel, ízesítsük szójaszósszal, sóval és a lime-al.
3. 15 percig közepes lángon forrásig főzzük.
4.
Tálalásnál megszórjuk friss korianderrel és a csili szeletekkel.