Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lencsekrémleves füstölt tarjával

Kezdőlap > Receptek > Leves > Lencsekrémleves füstölt tarjával

2019. december 30. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Laktató és tápláló leves, igazi téli fogás. Együk a lencsét, sokat, sokféleképpen, mert nagyon egészséges és nem utolsó sorban finom.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.8 / 5. Értékelések: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

15 dkg lencse
10 dkg füstölt tarja
2 evőkanál libazsír
1 teáskanál mustár
1 dl tejföl
2 evőkanál kristálycukor
fél fej vöröshagyma
1 darab babér levél
2 l víz
1 csipet törött bors
1 evőkanál só
1 evőkanál ecet

Elkészítés

1. A lencsét 30 percig hideg vízbe áztatjuk.

2. Közben a libazsíron a kristálycukrot elkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a vöröshagymát, a sót, a törött borsot és a babér levelet.

3. Fölöntjük hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lencsét, és fedő alatt 15 percig főzzük.

4. Ezután botmixer segítségével leturmixoljuk, és hozzáadunk 1 dl simára kevert tejfölt.

5. Ha szükséges még ecettel is savanyíthatjuk.

6. A füstölt tarját vékony szeletekre vágjuk vagy felcsíkozzuk. A forró leves mellé kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!