Laktató és tápláló leves, igazi téli fogás. Együk a lencsét, sokat, sokféleképpen, mert nagyon egészséges és nem utolsó sorban finom.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
15 dkg lencse
10 dkg füstölt tarja
2 evőkanál libazsír
1 teáskanál mustár
1 dl tejföl
2 evőkanál kristálycukor
fél fej vöröshagyma
1 darab babér levél
2 l víz
1 csipet törött bors
1 evőkanál só
1 evőkanál ecet
1. A lencsét 30 percig hideg vízbe áztatjuk.
2. Közben a libazsíron a kristálycukrot elkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a vöröshagymát, a sót, a törött borsot és a babér levelet.
3. Fölöntjük hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lencsét, és fedő alatt 15 percig főzzük.
4. Ezután botmixer segítségével leturmixoljuk, és hozzáadunk 1 dl simára kevert tejfölt.
5.
Ha szükséges még ecettel is savanyíthatjuk.
6. A füstölt tarját vékony szeletekre vágjuk vagy felcsíkozzuk. A forró leves mellé kínáljuk.