Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zöldséges halleves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Zöldséges halleves

2019. december 20. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Halászlé helyett. Ha valakinek nincs ideje, kedve halat passzírozni, vagy éppenséggel valami újdonságot szeretne kipróbálni, ne keressen tovább. Megtalálta. Ez a zöldséges halleves kiváló választás az ünnepi menü tervezésekor.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Hal

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

15 dkg afrikai harcsafilé
1,5 dl száraz fehérbor
1.2 liter zöldségalaplé vagy víz
3 evőkanál olívaolaj
12 dkg póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
2 darab burgonya
1 darab citrom leve
1 g sáfrány
1 kisebb babérlevél
1 késhegynyi őrölt fehér bors
2 teáskanál só

Elkészítés

1. A póréhagymát és a babérlevelet az olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a fehérborral, és alaposan kiforraljuk. Erre azért van szükség, hogy a bor alkoholtartalma teljesen elpárologjon az ételből.

2. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát, majd felkarikázzuk és hozzáadjuk a lepirított, babérleveles póréhagymához.

3. Utána felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel.

4. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sáfrányt, majd közepes lángon felforraljuk.

5. Miután a zöldségek is megpuhultak, eltávolítjuk a babérlevelet, majd hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott afrikai harcsafilét.

6. Főzzük 4 percig, ízesítsük frissen csavart citromlével - ízlés szerint.

7. Forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra