Halászlé helyett. Ha valakinek nincs ideje, kedve halat passzírozni, vagy éppenséggel valami újdonságot szeretne kipróbálni, ne keressen tovább. Megtalálta. Ez a zöldséges halleves kiváló választás az ünnepi menü tervezésekor.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
15 dkg afrikai harcsafilé
1,5 dl száraz fehérbor
1.2 liter zöldségalaplé vagy víz
3 evőkanál olívaolaj
12 dkg póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
2 darab burgonya
1 darab citrom leve
1 g sáfrány
1 kisebb babérlevél
1 késhegynyi őrölt fehér bors
2 teáskanál só
1. A póréhagymát és a babérlevelet az olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a fehérborral, és alaposan kiforraljuk. Erre azért van szükség, hogy a bor alkoholtartalma teljesen elpárologjon az ételből.
2. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát, majd felkarikázzuk és hozzáadjuk a lepirított, babérleveles póréhagymához.
3. Utána felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel.
4. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sáfrányt, majd közepes lángon felforraljuk.
5. Miután a zöldségek is megpuhultak, eltávolítjuk a babérlevelet, majd hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott afrikai harcsafilét.
6. Főzzük 4 percig, ízesítsük frissen csavart citromlével - ízlés szerint.
7. Forrón tálaljuk.