Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zöldséges halleves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Zöldséges halleves

2019. december 20. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Halászlé helyett. Ha valakinek nincs ideje, kedve halat passzírozni, vagy éppenséggel valami újdonságot szeretne kipróbálni, ne keressen tovább. Megtalálta. Ez a zöldséges halleves kiváló választás az ünnepi menü tervezésekor.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.8 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Hal

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

15 dkg afrikai harcsafilé
1,5 dl száraz fehérbor
1.2 liter zöldségalaplé vagy víz
3 evőkanál olívaolaj
12 dkg póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
2 darab burgonya
1 darab citrom leve
1 g sáfrány
1 kisebb babérlevél
1 késhegynyi őrölt fehér bors
2 teáskanál só

Elkészítés

1. A póréhagymát és a babérlevelet az olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a fehérborral, és alaposan kiforraljuk. Erre azért van szükség, hogy a bor alkoholtartalma teljesen elpárologjon az ételből.

2. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát, majd felkarikázzuk és hozzáadjuk a lepirított, babérleveles póréhagymához.

3. Utána felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel.

4. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sáfrányt, majd közepes lángon felforraljuk.

5. Miután a zöldségek is megpuhultak, eltávolítjuk a babérlevelet, majd hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott afrikai harcsafilét.

6. Főzzük 4 percig, ízesítsük frissen csavart citromlével - ízlés szerint.

7. Forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!