Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tejfölös-kolbászos krumplileves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Tejfölös-kolbászos krumplileves

2019. július 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca

A recept származási helye az Alföld, pontosabban Kunszentmárton és környéke. A recept szerzője ismeretlen, de sokat ettem ezt az ételt ezen a vidéken, hiszen a nyaraim nagy részét itt töltöttem gyerekkoromban.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 93

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma
600 g burgonya
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál fűszerpaprika
4 babérlevél
125 g füstölt kolbász
2 dl tejföl
2 pár virsli

Elkészítés

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk, és kisebb darabokra felkockázzuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a vöröshagymát.

3. Levesszük a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és 1,5 liter vizet öntünk hozzá.

4. Miután visszatettük a tűzre, hozzáadjuk a burgonyát, a babérleveleket és a sót.

5. Felforraljuk, majd 10 percig kis lángon gyöngyöztetjük.

6. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, és fél cm-es karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez.

7. Amikor már majdnem puha a krumpli a felkarikázott virslit is hozzá adjuk.

8. A tejfölt a leveshez adjuk folyamatos kevergetés mellett.

9. Még 5 percen át főzzük.

10. Hideg tejföllel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!