A recept származási helye az Alföld, pontosabban Kunszentmárton és környéke. A recept szerzője ismeretlen, de sokat ettem ezt az ételt ezen a vidéken, hiszen a nyaraim nagy részét itt töltöttem gyerekkoromban.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 nagy fej vöröshagyma
600 g burgonya
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál fűszerpaprika
4 babérlevél
125 g füstölt kolbász
2 dl tejföl
2 pár virsli
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk, és kisebb darabokra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a vöröshagymát.
3. Levesszük a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és 1,5 liter vizet öntünk hozzá.
4. Miután visszatettük a tűzre, hozzáadjuk a burgonyát, a babérleveleket és a sót.
5. Felforraljuk, majd 10 percig kis lángon gyöngyöztetjük.
6. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, és fél cm-es karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez.
7. Amikor már majdnem puha a krumpli a felkarikázott virslit is hozzá adjuk.
8. A tejfölt a leveshez adjuk folyamatos kevergetés mellett.
9. Még 5 percen át főzzük.
10. Hideg tejföllel tálaljuk.