Laktat, táplál, nem csak az ízlelőbimbónkat, hanem minden érzékünket kényezteti ez a leves. Ha leves ötletet keresel az ünnepekre, ne keress tovább, megtaláltad!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
40 dkg csirkemellfilé
0.5 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 teáskanál ecet
1 evőkanál cukor
5 evőkanál étolaj
10 dkg zöldborsó
1 cikk zeller
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
8 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag tárkonylevél
1 csomag friss petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csapott evőkanál só
10 dkg csirkemáj
1 darab tojás sárgája
1 evőkanál búzadara
1 csomag apróra vágott petrezselyem
1 mokkáskanál só
1. A csirkemellfilét nagyobb kockákra vágjuk.
2. A megtisztított zöldségeket: a sárgarépát, a zellert, póréhagymát és a petrezselyemgyökeret karikákra, a tárkonylevelet és a petrezselymet finomra vágjuk.
3. Nagyobb lábasban felhevítjük az étolajat, és megpirítjuk benne a póréhagymát.
4. Hozzáadjuk az előkészített csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a száraz fehérbort.
5. Fedő alatt 5 percig főzzük.
6. Ezután beletesszük a zöldségeket, felengedjük 2 l vízzel, és tovább főzzük.
7.
Amikor a zöldségek és a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet és a tárkony levelet.
8. Hozzáadunk pici sót, cukrot és pár csepp ecetet.
9. Kézi mixer segítségével leturmixoljuk, majd félretesszük.
10. Elkészítjük a csirkemájas galuskákat: a csirkemájat pürésítjük, majd összekeverjük a hozzávalókkal, és 15 percig hűtőben pihentetjük.
11. Ezután 2 evőkanál segítségével forró, sós vízbe galuskákat szaggatunk, 3-4 percig főzzük, majd leszűrve a krémlevessel együtt forrón tálaljuk.