Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tejszínes csirkekrémleves csirkemájas galuskával

Kezdőlap > Receptek > Csirke – Pulyka > Tejszínes csirkekrémleves csirkemájas galuskával

2019. december 11. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Laktat, táplál, nem csak az ízlelőbimbónkat, hanem minden érzékünket kényezteti ez a leves. Ha leves ötletet keresel az ünnepekre, ne keress tovább, megtaláltad!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Zeller Tej

Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
0.5 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 teáskanál ecet
1 evőkanál cukor
5 evőkanál étolaj
10 dkg zöldborsó
1 cikk zeller
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
8 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag tárkonylevél
1 csomag friss petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csapott evőkanál só

Hozzávalók a csirkemájas galuskákhoz:

10 dkg csirkemáj
1 darab tojás sárgája
1 evőkanál búzadara
1 csomag apróra vágott petrezselyem
1 mokkáskanál só

Elkészítés

1. A csirkemellfilét nagyobb kockákra vágjuk.

2. A megtisztított zöldségeket: a sárgarépát, a zellert, póréhagymát és a petrezselyemgyökeret karikákra, a tárkonylevelet és a petrezselymet finomra vágjuk.

3. Nagyobb lábasban felhevítjük az étolajat, és megpirítjuk benne a póréhagymát.

4. Hozzáadjuk az előkészített csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a száraz fehérbort.

5. Fedő alatt 5 percig főzzük.

6. Ezután beletesszük a zöldségeket, felengedjük 2 l vízzel, és tovább főzzük.

7. Amikor a zöldségek és a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet és a tárkony levelet.

8. Hozzáadunk pici sót, cukrot és pár csepp ecetet.

9. Kézi mixer segítségével leturmixoljuk, majd félretesszük.

10. Elkészítjük a csirkemájas galuskákat: a csirkemájat pürésítjük, majd összekeverjük a hozzávalókkal, és 15 percig hűtőben pihentetjük.

11. Ezután 2 evőkanál segítségével forró, sós vízbe galuskákat szaggatunk, 3-4 percig főzzük, majd leszűrve a krémlevessel együtt forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!