Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Currys csirkeraguleves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Currys csirkeraguleves

2020. június 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A ragulevesek között a legnépszerűbb egyértelműen a tárkonyos, de azért érdemes más fűszerezéssel is kísérletezni, mint például a currys változat elkészítésével. Ebben az esetben a curry pikáns ízt fog kölcsönözni a kedvelt csirkehúsos levesünknek.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 1 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

3 darab bőr és csont nélkül csirke alsócomb
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
5 dl víz
1 teáskanál barna cukor
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom reszelt héja
2 darab tisztított burgonya
1 darab zöld paprika – nem csípős
1 szál póréhagyma, zölddel együtt
1 csomag petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát.

2. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkecombot és a megtisztított, darabolt burgonyát.

3. Sózzuk, borsozzuk.

4. Hozzáadjuk a barna cukrot és a zúzott fokhagymát, felöntjük a száraz fehérborral, megszórjuk curryvel.

5. Fedő alatt 10 percig pároljuk.

6. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott zöld paprikát, a tejszínt, a vizet, a reszelt citromhéjat, és ismét felforraljuk.

7. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!