A ragulevesek között a legnépszerűbb egyértelműen a tárkonyos, de azért érdemes más fűszerezéssel is kísérletezni, mint például a currys változat elkészítésével. Ebben az esetben a curry pikáns ízt fog kölcsönözni a kedvelt csirkehúsos levesünknek.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
3 darab bőr és csont nélkül csirke alsócomb
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
5 dl víz
1 teáskanál barna cukor
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom reszelt héja
2 darab tisztított burgonya
1 darab zöld paprika – nem csípős
1 szál póréhagyma, zölddel együtt
1 csomag petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1. Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát.
2. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkecombot és a megtisztított, darabolt burgonyát.
3. Sózzuk, borsozzuk.
4.
Hozzáadjuk a barna cukrot és a zúzott fokhagymát, felöntjük a száraz fehérborral, megszórjuk curryvel.
5. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
6.
Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott zöld paprikát, a tejszínt, a vizet, a reszelt citromhéjat, és ismét felforraljuk.
7. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.