Ez a kis finomság méltó nyitóeleme az ünnepi menünek. Aki szereti a gyümölcsleveseket nem fog csalódni. Ajánlom ezt a levest azoknak is, akik picit szeretnének eltérni a megszokottól, a hagyományostól.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
4 darab Vilmos körte
2 dl tejszín
4 evőkanál cukor
kisebb darab egész fahéj
fél citrom leve
1 lime reszelt héja
7 dl víz
2 darab tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
1. A körtéket megmossuk, hámozás nélkül hosszában kettévágjuk, eltávolítjuk a magházaikat, majd cikkekre vágjuk.
2. A körtéket 7 dl vízben a cukorral és a kisebb darab fahéjjal, valamint ½ citrom levével feltesszük főni.
3. Körülbelül 15 perc főzési idő leteltével félrehúzzuk a tűzről, kivesszük az egész fahéj darabot, majd botmixer segítségével leturmixoljuk. Ha nincsen kézi mixerünk, nagyobb méretű, apró lyukú szitán is átpasszírozhatjuk.
4. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt és annyi vizet, hogy állaga sűrű, de mégis folyós legyen.
5. A tojásfehérjéket a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, a tűzre visszahúzott langyos leves tetejére szaggatjuk 2 evőkanál segítségével, majd közepes lángon körülbelül 4 percig főzzük.
6. Hidegen és melegen is egyaránt tálalhatjuk, megszórva reszelt lime-al.