Ezt a levest a spanyol kollégáktól tanultam a Spanyolországban töltött egy évem alatt. Ezt a levest eszik délen, Andalúziában a húsvéti ünnepek alatt. Nagyon kiadós, nagyon laktató és finom. Nemcsak húsvétra ajánlom. Aki a halat nem szereti, hagyja ki nyugodtan, úgy is nagyon finom lesz.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
20 dkg csicseriborsó
10 dkg póréhagyma felkarikázva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 csomag petrezselyem felaprítva
20 dkg burgonya felkockázva
20 dkg sárgarépa vékony karikákra szeletelve
20 dkg tőkehalfilé
só
olívaolaj
1,5 liter víz
kenyérkockák a tálaláshoz
1. Ha nem konzerv csicseriborsót használunk, áztassuk be egy éjszakára.
2. A tőkehal bőrét távolítsuk el, majd kockázzuk fel.
3. Hideg vízben kezdjük el főzni a csicseriborsót és a halat.
4.
Ezután adjuk hozzá a vöröshagymát, a petrezselymet, a burgonyát, a sárgarépát és a póréhagymát.
5.
Sózzuk ízlés szerint, és fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, ez körülbelül 20 perc.
6. Botmixerrel pürésítsük a levest.
7. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk aranybarnára a fokhagymaszeleteket.
8. Adjuk a leveshez, keverjük el, és még főzzük pár percig.
9. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.