Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Puré de cuaresma – Nagyböjti leves

Ezt a levest a spanyol kollégáktól tanultam a Spanyolországban töltött egy évem alatt. Ezt a levest eszik délen, Andalúziában a húsvéti ünnepek alatt. Nagyon kiadós, nagyon laktató és finom. Nemcsak húsvétra ajánlom. Aki a halat nem szereti, hagyja ki nyugodtan, úgy is nagyon finom lesz.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Hal

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

20 dkg csicseriborsó
10 dkg póréhagyma felkarikázva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 csomag petrezselyem felaprítva
20 dkg burgonya felkockázva
20 dkg sárgarépa vékony karikákra szeletelve
20 dkg tőkehalfilé

olívaolaj
1,5 liter víz
kenyérkockák a tálaláshoz

Elkészítés

1. Ha nem konzerv csicseriborsót használunk, áztassuk be egy éjszakára.

2. A tőkehal bőrét távolítsuk el, majd kockázzuk fel.

3. Hideg vízben kezdjük el főzni a csicseriborsót és a halat.

4. Ezután adjuk hozzá a vöröshagymát, a petrezselymet, a burgonyát, a sárgarépát és a póréhagymát.

5. Sózzuk ízlés szerint, és fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, ez körülbelül 20 perc.

6. Botmixerrel pürésítsük a levest.

7. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk aranybarnára a fokhagymaszeleteket.

8. Adjuk a leveshez, keverjük el, és még főzzük pár percig.

9. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!