Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spanyol-magyar paella

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Spanyol-magyar paella

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
6-8 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.5 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

150 g füstölt szalonna
200 g vöröshagyma
250 g sertéscomb
1 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
50 g sárgarépa
50 g fehérrépa
300 g kerek szemű rizs
1 l zöldség alaplé vagy víz
2 evőkanál darabos szárított paprika
1 evőkanál sáfrányos szeklice

Hozzávalók a tálaláshoz:

3 darab paradicsom
2 darab tv paprika
1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés

1. Nagyobb serpenyőben a füstölt szalonnát kipirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és rövid pirítás után a kockákra vágott sertéscombot is.

2. Sózzuk, borsozzuk, majd 10 perc pirítás után hozzáadjuk a kockázott zöldségeket és a rizst is.

3. Tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével.

4. Erős tűzön, mindig fel-fel öntögetve puhára főzzük a rizst.

5. Készítés közben megszórjuk szárított paprika héjjal és sáfrányos szeklicével.

6. Tálalásnál paprikával és paradicsommal, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!