A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
6-8 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
150 g füstölt szalonna
200 g vöröshagyma
250 g sertéscomb
1 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
50 g sárgarépa
50 g fehérrépa
300 g kerek szemű rizs
1 l zöldség alaplé vagy víz
2 evőkanál darabos szárított paprika
1 evőkanál sáfrányos szeklice
3 darab paradicsom
2 darab tv paprika
1 csomag petrezselyemzöld
1. Nagyobb serpenyőben a füstölt szalonnát kipirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és rövid pirítás után a kockákra vágott sertéscombot is.
2. Sózzuk, borsozzuk, majd 10 perc pirítás után hozzáadjuk a kockázott zöldségeket és a rizst is.
3. Tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével.
4. Erős tűzön, mindig fel-fel öntögetve puhára főzzük a rizst.
5. Készítés közben megszórjuk szárított paprika héjjal és sáfrányos szeklicével.
6. Tálalásnál paprikával és paradicsommal, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.