Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Buñuelos de viento, avagy spanyol húsvéti fánk

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Buñuelos de viento, avagy spanyol húsvéti fánk

2019. július 24. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Tradicionális húsvéti desszert Spanyolországban. Ez a fánk nem élesztővel, hanem sütőporral készült “kelt tészta”. Aki a fánkot szereti, nem fog csalódni benne. Sőt!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc + pihentetés

ADAG

ADAG
24 darab

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

Hozzávalók 24 darab fánkhoz:

3 deciliter víz
2 evőkanál vaj
2 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
egy csipet só
130 gramm liszt
1 mokkáskanál sütőpor
4 darab tojás
700 milliliter napraforgóolaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. A vizet, a vajat, a porcukrot, a reszelt citromhéját és egy csipet sót egy lábosban kezdjük el főzni.

2. Miután felforr, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és egy fakanállal folyamatosan kevergessük. Mindaddig keverjük, amíg össze nem áll a tésztánk és elválik az edény falától.

3. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

4. Amikor már nem forró a tésztánk, de még mindig meleg, keverjük hozzá a tojásokat egyesével. Addig keverjük, amíg teljesen össze nem áll, ha kell használjunk robotgépet.

5. Pihentessük a tésztánkat 1.5 - 2 órán keresztül.

6. Az olajat közepes lángon hevítsük fel egy mélyebb, sütésre alkalmas serpenyőben.

7. Kanállal formázzunk kis gömböcöket a tésztából és óvatosan tegyük az olajba.

8. Addig süssük, míg az egyik oldala aranybarna nem lesz, ekkor fordítsuk meg, és a másik oldalon is süssük aranybarnára.

9. A kisült fánkokat papírtörlővel kibélelt tányérra helyezzük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat.

10. Porcukorral megszórva, azonnal tálalhatjuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!