Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Az eredeti spanyol omlett, avagy tortilla de patatas

A spanyol tortilla, ami nem keverendő össze a mexikói tortilla chipsszel, nagy népszerűségnek örvend egész Spanyolországban. Laktató reggeli, de én tulajdonképpen a nap bármelyik szakában tudom enni ezt a krémes, ízletes, felturbózott omlettet. Mert lényegében egy omlettről beszélünk, amit vékonyra szeletelt burgonyával ütnek fel a spanyolok. És milyen jól teszik! Egy próbát mindenképpen megér!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 10 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás

Mentes

Húsmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

1 kilogramm burgonya
8 nagy tojás
1 fej vöröshagyma vékony karikákra vágva
olívaolaj

bors

Elkészítés

1. Pucoljuk és mossuk meg a burgonyát, majd szeleteljük fel. Én fél cm-es szeleteket vágok, de ha valaki vastagabban szereti, hát vágja vastagabbra.

2. A burgonya szeletekről itassuk le a nedvességet, majd tegyük egy nagy tálba, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.

3. Egy mélyebb serpenyőben, körülbelül 1 ujjnyi vastagságú olívaolajat öntünk, és közepes lángon felhevítjük.

4. Amikor az olaj felforrósodott hozzáadjuk a burgonya szeleteket, illetve, ha még szükségesnek látjuk, öntünk alá még egy kis olajat, a lényeg, hogy ellepje a krumplit.

5. Alacsony lángon 20 percig sütjük a burgonyát.

6. Amíg sül a krumpli, a tojásokat felverjük. Sózzuk és borsozzuk.

7. Egy másik serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a hagyma szeleteket. Amikor elkészültek adjuk hozzá a tojáshoz.

8. Az elkészült burgonya szeleteket itassuk le papírtörlővel, és hagyjuk egy picit kihűlni.

9. Néhány perc után adjuk a tojásos keverékhez, keverjük el, és pihentessük nagyjából 20 percig.

10. Abban a serpenyőben fogunk dolgozni, amiben a krumplit kisütöttük, így távolítsuk el belőle a felesleges olajat. Épp csak annyi maradjon az alján, amennyit egy omlett sütéséhez is használnánk.

11. Öntsük a serpenyőbe a tojásos keveréket, és közepes lángon süssük 6-8 percig oldalanként. Amikor az egyik oldal megsült, egy széles lapáttal nyúljunk alá, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg, és ezt az oldalt is süssük szép aranybarnára.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!