Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Karfiol steak

Ez a karfiol steak önmagában is tökéletes fogást alkot, vegánoknak, vegetáriánusoknak nagy szeretettel ajánlom. De a húsimádók se szaladjanak sehova, mert köretnek is tökéletes.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
1 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 29

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

1 szelet karfiol (a receptben elmagyarázom, hogyan vágd)
1 kiskanál őrölt kömény
0.5 dl olívaolaj
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 csomag koriander vagy petrezselyem apróra vágva
3 evőkanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma apróra vágva

Elkészítés

1. A karfiolt először egy éles késsel félbe vágjuk, majd attól függően, hogy hány szeletet szeretnénk készíteni, körülbelül ujjnyi vastag szeleteket vágunk. A karfiol zöld szárait ne vágjuk le, mert erre is szükségünk lesz.

2. A szeleteket és a karfiol zöld szárait sós, forró vízben félpuhára főzzük, majd egy tányérra helyezzük, és megsózzuk mindkét oldalát.

3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és beletesszük a karfiol szeleteket.

4. A tetejét megkenjük Worcestershire szósszal. 3 perc sütés után a karfiolt megfordítjuk, és a másik oldalát is bekenjük a szósszal.

5. Újabb 3 perc sütés után a karfiol steaket kirakjuk egy tányérra.

6. A még forró serpenyőt lehúzzuk a tűzről és a balzsamecetet, az apróra vágott koriandert, a fokhagymát jól összekeverjük benne.

7. Ezzel az ízes olajjal locsoljuk meg a karfiol szeletünket valamint a zöld szárakat is, megforgatjuk benne, és együtt tálaljuk őket.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!