Ez a karfiol steak önmagában is tökéletes fogást alkot, vegánoknak, vegetáriánusoknak nagy szeretettel ajánlom. De a húsimádók se szaladjanak sehova, mert köretnek is tökéletes.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
1 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Mentes
1 szelet karfiol (a receptben elmagyarázom, hogyan vágd)
1 kiskanál őrölt kömény
0.5 dl olívaolaj
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 csomag koriander vagy petrezselyem apróra vágva
3 evőkanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1. A karfiolt először egy éles késsel félbe vágjuk, majd attól függően, hogy hány szeletet szeretnénk készíteni, körülbelül ujjnyi vastag szeleteket vágunk. A karfiol zöld szárait ne vágjuk le, mert erre is szükségünk lesz.
2. A szeleteket és a karfiol zöld szárait sós, forró vízben félpuhára főzzük, majd egy tányérra helyezzük, és megsózzuk mindkét oldalát.
3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és beletesszük a karfiol szeleteket.
4. A tetejét megkenjük Worcestershire szósszal. 3 perc sütés után a karfiolt megfordítjuk, és a másik oldalát is bekenjük a szósszal.
5. Újabb 3 perc sütés után a karfiol steaket kirakjuk egy tányérra.
6. A még forró serpenyőt lehúzzuk a tűzről és a balzsamecetet, az apróra vágott koriandert, a fokhagymát jól összekeverjük benne.
7. Ezzel az ízes olajjal locsoljuk meg a karfiol szeletünket valamint a zöld szárakat is, megforgatjuk benne, és együtt tálaljuk őket.