Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gluténmentes almás pite

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Gluténmentes almás pite

2019. november 29. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Attól, hogy valami mentes, még lehet nagyon finom. Sőt! Ennek a pitének az ízén szerintem nem is fogjátok érezni, hogy nincs benne búzaliszt. Helyette mandula-, és tápióka lisztet használtam. Nem mellékesen, így sokkal egészségesebb lett a piténk, ezért akkor is ajánlom kipróbálásra, ha épp nincs glutén érzékeny a családban.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.9 / 5. Értékelések: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Tojás Tej

Mentes

Húsmentes Gluténmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

200 gramm mandulaliszt
200 gramm tápióka liszt
1 teáskanál só
225 gramm vaj
2 darab tojás
1 evőkanál méz

Hozzávalók a töltelékhez:

8 darab közepes méretű alma, meghámozva, kimagozva és vékonyra szelve
1 evőkanál citromlé
120 gramm eritrit
3 evőkanál tápióka liszt
2 teáskanál vanília kivonat
fél teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt gyömbér

További hozzávalók:

1 darab tojás a kenéshez
nádcukor a szóráshoz

Elkészítés

A tészta elkészítése:

1. Keverjük össze a mandulalisztet, a tápióka lisztet, a mézet, a sót és a hideg vajat robotgéppel, mindaddig, amíg összeáll. Nem kell homogén tésztát kapnunk, kicsit morzsalékos lesz.

2. Adjuk hozzá a tojásokat, és jól dolgozzuk össze a tésztával.

3. A kapott masszát válasszuk ketté, formázzunk belőle két bucit, és tegyük a hűtőbe pár órára, de akár egy éjszakára is.

A töltelék elkészítése:

1. Egy nagy tálban keverjük össze az almaszeleteket, a citromlevet, az eritritet, a tápióka lisztet, a vanília kivonatot és a fűszereket. Alaposan keverjük össze, hogy az almát jól átjárják a fűszerek.

Előkészítés és sütés:

1. Egy körülbelül 27x25 cm-es sütőformát vajazzunk ki.

2. Az egyik tésztabucit kivesszük a hűtőből, majd két zsírpapír között kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk bélelni vele a sütőformát.

3. Ha a tészta már a formában van, akkor egyenletesen helyezzük bele az almás tölteléket.

4. A másik tésztabucit a fent leírt módon nyújtsuk ki, majd egy éles kés segítségével egyforma szélességű csíkokra szeleteljük. Ezek a csíkok kerülnek majd a pite tetejére.

5. A pite tetejét megkenjük egy felvert tojással.

6. 165 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

7. Tálalásnál nádcukorral megszórjuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!