A zöldborsó főzeléket rántással szokták sűríteni, de íme egy rántásmentes változat. A sűrítést és a krémes állagot mascarpone hozzáadásával értem el. Én ma már mindig így készítem, és sokkal jobban szeretem ezt a verziót.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
500 g zöldborsó
200 g mascarpone
80 g vaj
80 g póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál barna cukor
bazsalikom levelek
1 liter víz
1 teáskanál só
1 szelet gluténmentes, szénhidrát csökkentett kenyér
1 darab tojás
2 evőkanál olaj
1. A sós vizet felforraljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a vajat, a barna cukrot, az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, a bazsalikom leveleket, majd 15 percig főzzük.
2. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, majd botmixerrel pürésítjük.
3. A gluténmentes, szénhidrát csökkentett kenyérszelet belsejét kivágjuk úgy, hogy a kényér héja körben egyben maradjon.
4. Forró olajon megpirítjuk a kenyérhéjat, majd beleütjük a tojást, és tükörtojást készítünk belőle.
5. A borsófőzeléket forrón, a kenyérhéjban sült tükörtojással tálaljuk.