Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zöldborsófőzelék

A zöldborsó főzeléket rántással szokták sűríteni, de íme egy rántásmentes változat. A sűrítést és a krémes állagot mascarpone hozzáadásával értem el. Én ma már mindig így készítem, és sokkal jobban szeretem ezt a verziót.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.6 / 5. Értékelések: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Mentes

Húsmentes Gluténmentes

Hozzávalók

500 g zöldborsó
200 g mascarpone
80 g vaj
80 g póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál barna cukor
bazsalikom levelek
1 liter víz
1 teáskanál só

Hozzávalók a feltéthez:

1 szelet gluténmentes, szénhidrát csökkentett kenyér
1 darab tojás
2 evőkanál olaj

Elkészítés

1. A sós vizet felforraljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a vajat, a barna cukrot, az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, a bazsalikom leveleket, majd 15 percig főzzük.

2. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, majd botmixerrel pürésítjük.

3. A gluténmentes, szénhidrát csökkentett kenyérszelet belsejét kivágjuk úgy, hogy a kényér héja körben egyben maradjon.

4. Forró olajon megpirítjuk a kenyérhéjat, majd beleütjük a tojást, és tükörtojást készítünk belőle.

5. A borsófőzeléket forrón, a kenyérhéjban sült tükörtojással tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!