A rántás nélküli tökfőzelék is lehet olyan finom, mint az eredeti. Ha nem készítetted még soha rántás nélkül, próbáld ki ezt a receptemet, amiben a lisztet és a tejfölt mascarpone krémsajttal helyettesítem. Egy krémes és lágy főzeléket kapunk így, ami nemcsak melegen de hidegen is isteni finom!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 kg fagyasztott gyalult tök vagy 1,3 kg friss tök
1 fej vöröshagyma finomra vágva
2 teáskanál só
0,5 l víz
0,5 l húsleves
1 gerezd fokhagyma lereszelve
4 evőkanál mascarpone krémsajt
1 csomag kapor
3 teáskanál cukor
1 teáskanál ecet
1. A finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Rádobjuk a gyalult, tisztított tököt, megsózzuk,
2. 0,5 l vizet és 0,5 l húslevest öntünk rá.
3. Beledobjuk a reszelt fokhagymát, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
4. Miután a tök összeesett, hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot és a finomra vágott kaprot.
5. Cukorral és ecettel ízesítjük, még egyszer felforraljuk.
6. Hidegen vagy melegen tálaljuk.