Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tökfőzelék rántás nélkül

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Tökfőzelék rántás nélkül

2019. augusztus 07. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A rántás nélküli tökfőzelék is lehet olyan finom, mint az eredeti. Ha nem készítetted még soha rántás nélkül, próbáld ki ezt a receptemet, amiben a lisztet és a tejfölt mascarpone krémsajttal helyettesítem. Egy krémes és lágy főzeléket kapunk így, ami nemcsak melegen de hidegen is isteni finom!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

1 kg fagyasztott gyalult tök vagy 1,3 kg friss tök
1 fej vöröshagyma finomra vágva
2 teáskanál só
0,5 l víz
0,5 l húsleves
1 gerezd fokhagyma lereszelve
4 evőkanál mascarpone krémsajt
1 csomag kapor
3 teáskanál cukor
1 teáskanál ecet

Elkészítés

1. A finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Rádobjuk a gyalult, tisztított tököt, megsózzuk,

2. 0,5 l vizet és 0,5 l húslevest öntünk rá.

3. Beledobjuk a reszelt fokhagymát, és fedő alatt 10 percig pároljuk.

4. Miután a tök összeesett, hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot és a finomra vágott kaprot.

5. Cukorral és ecettel ízesítjük, még egyszer felforraljuk.

6. Hidegen vagy melegen tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra