Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Chilis „Tó-Party” bab tortillával

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Chilis „Tó-Party” bab tortillával

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
6-8 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Hozzávalók

150 g finomra vágott vöröshagyma
fél dl étolaj
2 doboz tönkölybúza konzerv
500 g darált sertéscomb
400 g grill kolbász
4 darab kápia paprika és tv paprika vegyesen
4 darab paradicsom
2 doboz fehér bab konzerv
1 doboz vörös bab konzerv
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál mexikói fűszerkeverék
1 csomag tortilla chips a tálaláshoz

Elkészítés

1. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a tönkölybúzát, a darált húst és a körülbelül 2 cm nagyságúra vágott grill kolbászokat.

2. Együtt pirítjuk körülbelül 10 percig.

3. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott paprikákat és a paradicsomot.

4. Sózzuk, megszórjuk törött borssal és mexikói fűszerkeverékkel.

5. Tovább pároljuk legalább 20 percig.

6. Ezt követően hozzáadjuk a babkonzerveket, majd átforraljuk az egész ragut.

7. Tortilla chipsszel körítve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!