A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
6-8 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
150 g finomra vágott vöröshagyma
fél dl étolaj
2 doboz tönkölybúza konzerv
500 g darált sertéscomb
400 g grill kolbász
4 darab kápia paprika és tv paprika vegyesen
4 darab paradicsom
2 doboz fehér bab konzerv
1 doboz vörös bab konzerv
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál mexikói fűszerkeverék
1 csomag tortilla chips a tálaláshoz
1. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a tönkölybúzát, a darált húst és a körülbelül 2 cm nagyságúra vágott grill kolbászokat.
2. Együtt pirítjuk körülbelül 10 percig.
3. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott paprikákat és a paradicsomot.
4. Sózzuk, megszórjuk törött borssal és mexikói fűszerkeverékkel.
5. Tovább pároljuk legalább 20 percig.
6. Ezt követően hozzáadjuk a babkonzerveket, majd átforraljuk az egész ragut.
7. Tortilla chipsszel körítve tálaljuk.