Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Füstölt lazacos, parajos quiche

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Füstölt lazacos, parajos quiche

2019. november 29. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Hogy mi is az a quiche? Hát egy nagyszerű francia “találmány”. Egy omlós, tejszínes, tojásos lepény változatos feltétekkel. Jelen esetben ez a füstölt lazac és a spenót lesz. Az elkészítése nem igényel komolyabb szakértelmet, a fantáziánkat viszont szabadjára engedhetjük, és megölthetjük mindenféle földi jóval.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.3 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Hal Tej

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

220 gramm tönkölybúza liszt
60 gramm hideg vaj
1 csipet só
60 milliliter hideg víz

Hozzávalók a tojásos keverékhez:

5 nagy darab tojás
120 milliliter tej
1 teáskanál só
őrölt fekete bors

Hozzávalók a feltéthez:

2 marék spenót apróra vágva
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
150 gramm füstölt lazac
100 gramm reszelt mozzarella sajt

Elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.

2. Keverjük össze a lisztet, a sót, a vajat, és addig dolgozzuk, amíg morzsás állagúvá válik. Ekkor folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, és így gyúrjuk tovább mindaddig, amíg a tészta összeáll.

3. Egy 26 cm átmérőjű sütőformát vajazzunk ki, és szépen béleljük ki a tésztával. Több helyen szurkáljuk meg villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Zsírpapírral letakarjuk, nehezék gyanánt sütőbabot szórunk rá, és 15 percig sütjük a sütő felső rácsán.

4. A tojásokat, a tejet, a sót és a borsot jól összekeverjük.

5. A kisült tésztáról eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt. Alulra helyezzük a lazac szeleteket és a finomra vágott vöröshagymát, erre jönnek a paraj levelek, nyakon öntjük a tojásos keverékkel, és megszórjuk a reszelt mozzarellával.

6. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!