Hogy mi is az a quiche? Hát egy nagyszerű francia “találmány”. Egy omlós, tejszínes, tojásos lepény változatos feltétekkel. Jelen esetben ez a füstölt lazac és a spenót lesz. Az elkészítése nem igényel komolyabb szakértelmet, a fantáziánkat viszont szabadjára engedhetjük, és megölthetjük mindenféle földi jóval.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
220 gramm tönkölybúza liszt
60 gramm hideg vaj
1 csipet só
60 milliliter hideg víz
5 nagy darab tojás
120 milliliter tej
1 teáskanál só
őrölt fekete bors
2 marék spenót apróra vágva
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
150 gramm füstölt lazac
100 gramm reszelt mozzarella sajt
1.
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sót, a vajat, és addig dolgozzuk, amíg morzsás állagúvá válik. Ekkor folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, és így gyúrjuk tovább mindaddig, amíg a tészta összeáll.
3.
Egy 26 cm átmérőjű sütőformát vajazzunk ki, és szépen béleljük ki a tésztával. Több helyen szurkáljuk meg villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Zsírpapírral letakarjuk, nehezék gyanánt sütőbabot szórunk rá, és 15 percig sütjük a sütő felső rácsán.
4. A tojásokat, a tejet, a sót és a borsot jól összekeverjük.
5.
A kisült tésztáról eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt. Alulra helyezzük a lazac szeleteket és a finomra vágott vöröshagymát, erre jönnek a paraj levelek, nyakon öntjük a tojásos keverékkel, és megszórjuk a reszelt mozzarellával.
6.
25-30 perc alatt készre sütjük.