A vaddisznó a gyerekeim kedvenc étele, ahogy kiskorukban hívták: „vadkand„. Nagyobb baráti társaságnak érdemes elkészíteni, és hogy a mosogatást is megússzuk, tálaljuk cipóban, amit szintén megehetünk.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
2 kg vaddisznó lapocka
1 evőkanál libazsír
0.5 l száraz vörösbor
0.5 dl víz
1 evőkanál áfonyalekvár
2 teáskanál paradicsompüré
2 fej vöröshagyma
1 darab zöldpaprika
1 darab borókabogyó
2 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál só
4 darab cipó
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a libazsíron megfuttatjuk.
2. Hozzáadjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk.
3. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst és zöldpaprikát, majd tovább pirítjuk.
4.
Szórjunk rá fűszerpaprikát és a sót, adjuk hozzá a borókabogyót és az áfonyalekvárt, öntsük fel vörösborral és vízzel, majd fedő alatt, lassú tűzön főzzük puhára.
5.
Közben a cipóknak vágjunk kalapot, majd belsejüket vegyük ki. 200 °C-os sütőben 2-3 percig süssük, majd tálaljuk meg benne az elkészült pörköltet.