Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vaddisznó pörkölt cipóban tálalva

A vaddisznó a gyerekeim kedvenc étele, ahogy kiskorukban hívták: “vadkand“. Nagyobb baráti társaságnak érdemes elkészíteni, és hogy a mosogatást is megússzuk, tálaljuk cipóban, amit szintén megehetünk.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Glutén

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

2 kg vaddisznó lapocka
1 evőkanál libazsír
0.5 l száraz vörösbor
0.5 dl víz
1 evőkanál áfonyalekvár
2 teáskanál paradicsompüré
2 fej vöröshagyma
1 darab zöldpaprika
1 darab borókabogyó
2 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál só
4 darab cipó

Elkészítés

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a libazsíron megfuttatjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk.

3. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst és zöldpaprikát, majd tovább pirítjuk.

4. Szórjunk rá fűszerpaprikát és a sót, adjuk hozzá a borókabogyót és az áfonyalekvárt, öntsük fel vörösborral és vízzel, majd fedő alatt, lassú tűzön főzzük puhára.

5. Közben a cipóknak vágjunk kalapot, majd belsejüket vegyük ki. 200 °C-os sütőben 2-3 percig süssük, majd tálaljuk meg benne az elkészült pörköltet.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra