Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gyümölcsös rozé kacsamell

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Gyümölcsös rozé kacsamell

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

200 g bőrös kacsamell filé
1 teáskanál só
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barna cukor vagy méz
1 darab cikkekre vágott barack
2 szelet darabolt ananász karika
10 szem szőlő
10 kocka sárgadinnye
2 szelet friss gyömbér
1 dl meggysör

Elkészítés

1. A kacsamell filét a bőrös részénél beirdaljuk, és megsózzuk.

2. Ezután nem túl erős faszén felett vagy serpenyőben 15 perc alatt, minden oldalról szép pirosra sütjük.

3. Közben egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a barna cukrot, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket.

4. Alaposan átforgatjuk, ráöntjük a meggysört, majd erős lángon forraljuk 5 percig.

5. Amikor a meggysör nagy része elpárolgott, a gyümölcsöket a felszeletelt kacsasülttel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!