A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
200 g bőrös kacsamell filé
1 teáskanál só
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barna cukor vagy méz
1 darab cikkekre vágott barack
2 szelet darabolt ananász karika
10 szem szőlő
10 kocka sárgadinnye
2 szelet friss gyömbér
1 dl meggysör
1. A kacsamell filét a bőrös részénél beirdaljuk, és megsózzuk.
2. Ezután nem túl erős faszén felett vagy serpenyőben 15 perc alatt, minden oldalról szép pirosra sütjük.
3. Közben egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a barna cukrot, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket.
4. Alaposan átforgatjuk, ráöntjük a meggysört, majd erős lángon forraljuk 5 percig.
5. Amikor a meggysör nagy része elpárolgott, a gyümölcsöket a felszeletelt kacsasülttel tálaljuk.