A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
800 g kacsacomb
1 evőkanál só
2 teáskanál majoránna
2 teáskanál őrölt római kömény
450 g kacsaháj
150 g kacsazsír
5 gerezd fokhagyma
20 g gyömbér
1 darab vöröshagyma
3 dl víz
friss kenyér
1. A kacsacombokat sóval, majoránnával, római köménnyel bedörzsöljük.
2. Ezután legalább 30 percig állni hagyjuk.
3. Közben a kacsahájat nagyobb darabokra vágjuk, és a sütőtál aljába tesszük.
4. Erre helyezzük a fűszerezett kacsacombokat, majd a kacsazsírt, a fokhagyma gerezdeket, a gyömbér szeleteket és a negyedelt vöröshagymát.
5. Vizet öntünk alá, majd 2,5 órán keresztül kemencében sütjük.
6. Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.