Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kemencében sült kacsacomb

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Kemencében sült kacsacomb

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Hozzávalók

800 g kacsacomb
1 evőkanál só
2 teáskanál majoránna
2 teáskanál őrölt római kömény
450 g kacsaháj
150 g kacsazsír
5 gerezd fokhagyma
20 g gyömbér
1 darab vöröshagyma
3 dl víz

Hozzávalók a tálaláshoz:

friss kenyér

Elkészítés

1. A kacsacombokat sóval, majoránnával, római köménnyel bedörzsöljük.

2. Ezután legalább 30 percig állni hagyjuk.

3. Közben a kacsahájat nagyobb darabokra vágjuk, és a sütőtál aljába tesszük.

4. Erre helyezzük a fűszerezett kacsacombokat, majd a kacsazsírt, a fokhagyma gerezdeket, a gyömbér szeleteket és a negyedelt vöröshagymát.

5. Vizet öntünk alá, majd 2,5 órán keresztül kemencében sütjük.

6. Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!