Nemcsak vadászoknak. Misitől, a vadászbarátomtól tanultam ezt a receptet. Ha jó szarvashúshoz jutok, biztosan így készítem el.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Drága
Allergének
Mentes
2 kg szarvaslapocka
25 dkg vegyes zöldség
2 fej vöröshagyma
10 dkg zeller
1 darab borókabogyó
1 darab szegfűszeg
1 darab babérlevél
3 szem fekete egész bors
1 teáskanál só
1 evőkanál libazsír
2 evőkanál kristálycukor
2 dl vörösbor
12 dkg liszt
15 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál fűszerpaprika
1. A lapockát a megtisztított zöldségekkel és a fűszerekkel (a fűszerpaprika kivételével) feltesszük főni, mindössze annyi vízzel, hogy éppen ellepje az alapanyagokat.
2. Miután a szarvashús puhára főtt, a levet leszűrjük egy külön lábosba, a húst pedig kockákra vágjuk.
3. A főzőlevet berántjuk: a libazsírban megpirítjuk a kristálycukrot, majd hozzáadjuk a lisztet is. Barnára pirítjuk, felöntjük a vörösborral, elkeverjük, és a főzőléhez adva mártás sűrűségűre forraljuk.
4. Hozzáadjuk a felkockázott szarvashúst, és alaposan összeforraljuk.
5. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, még egyszer átforraljuk.
6.
A szarvaspaprikást burgonyával, galuskával vagy tócsnival kínáljuk.