Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kolbászos szarvaspaprikás

Nemcsak vadászoknak. Misitől, a vadászbarátomtól tanultam ezt a receptet. Ha jó szarvashúshoz jutok, biztosan így készítem el.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Drága

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Glutén Zeller

Mentes

Tojásmentes Tejmentes

Hozzávalók

2 kg szarvaslapocka
25 dkg vegyes zöldség
2 fej vöröshagyma
10 dkg zeller
1 darab borókabogyó
1 darab szegfűszeg
1 darab babérlevél
3 szem fekete egész bors
1 teáskanál só
1 evőkanál libazsír
2 evőkanál kristálycukor
2 dl vörösbor
12 dkg liszt
15 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés

1. A lapockát a megtisztított zöldségekkel és a fűszerekkel (a fűszerpaprika kivételével) feltesszük főni, mindössze annyi vízzel, hogy éppen ellepje az alapanyagokat.

2. Miután a szarvashús puhára főtt, a levet leszűrjük egy külön lábosba, a húst pedig kockákra vágjuk.

3. A főzőlevet berántjuk: a libazsírban megpirítjuk a kristálycukrot, majd hozzáadjuk a lisztet is. Barnára pirítjuk, felöntjük a vörösborral, elkeverjük, és a főzőléhez adva mártás sűrűségűre forraljuk.

4. Hozzáadjuk a felkockázott szarvashúst, és alaposan összeforraljuk.

5. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, még egyszer átforraljuk.

6. A szarvaspaprikást burgonyával, galuskával vagy tócsnival kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra