Ha Márton nap, akkor lúd, ha lúd, akkor legyen kövér, igaz? Mennyei ez a ludaskása, tökéletes, ízletes fogás, igencsak laktató, de nemcsak ünnepnapokra.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
800 gramm libaaprólék
5 darab sárgarépa
3 darab fehérrépa
200 gramm zöldborsó
150 gramm zeller
2 fej vöröshagyma
150 gramm gomba
70 gramm libazsír
300 gramm rizs
1 teáskanál majoránna
4 gerezd fokhagyma
só
5-6 szem bors
petrezselyem
1. A megtisztított libaaprólékot hideg vízben, kis lángon elkezdjük főzni.
2. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a borsszemeket, és megsózzuk.
3.
Ha a hús már félig megpuhult, jöhet mellé a megpucolt sárga-, és fehérrépa illetve a zeller és a majoránna.
4. Körülbelül 30 perc főzés után adjuk hozzá a gombát és a zöldborsót, majd további 15-20 percig főzzük a levest.
5. Ha elkészült a leves, a húst kivesszük, a levet pedig leszűrjük.
6. A húst lefejtjük a csontról, és kockákra vágjuk.
7. A répákat és a zellert is felkockázzuk.
8. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a rizst, majd háromszoros mennyiségű levessel felöntjük.
9. Kis lángon főzzük, majd amikor már félig megpuhult a rizs, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, majd fedő alatt készre pároljuk.
10.
Néha rázogassuk, keverjük.
11.
Nincs más hátra, mint petrezselyemmel megszórni az elkészült ételünket.