Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Ludaskása

Ha Márton nap, akkor lúd, ha lúd, akkor legyen kövér, igaz? Mennyei ez a ludaskása, tökéletes, ízletes fogás, igencsak laktató, de nemcsak ünnepnapokra.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 59

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Zeller

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

800 gramm libaaprólék
5 darab sárgarépa
3 darab fehérrépa
200 gramm zöldborsó
150 gramm zeller
2 fej vöröshagyma
150 gramm gomba
70 gramm libazsír
300 gramm rizs
1 teáskanál majoránna
4 gerezd fokhagyma

5-6 szem bors
petrezselyem

Elkészítés

1. A megtisztított libaaprólékot hideg vízben, kis lángon elkezdjük főzni.

2. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a borsszemeket, és megsózzuk.

3. Ha a hús már félig megpuhult, jöhet mellé a megpucolt sárga-, és fehérrépa illetve a zeller és a majoránna.

4. Körülbelül 30 perc főzés után adjuk hozzá a gombát és a zöldborsót, majd további 15-20 percig főzzük a levest.

5. Ha elkészült a leves, a húst kivesszük, a levet pedig leszűrjük.

6. A húst lefejtjük a csontról, és kockákra vágjuk.

7. A répákat és a zellert is felkockázzuk.

8. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a rizst, majd háromszoros mennyiségű levessel felöntjük.

9. Kis lángon főzzük, majd amikor már félig megpuhult a rizs, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, majd fedő alatt készre pároljuk.

10. Néha rázogassuk, keverjük.

11. Nincs más hátra, mint petrezselyemmel megszórni az elkészült ételünket.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!