Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Köményes sertésgulyás (Gulyásleves)

Számtalan gulyásleves recept létezik. Én is többféleképpen készítem, de ez a verzió a kedvencem, mert a nagymamámtól tanultam, ő készítette így.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Zeller

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

50 dkg sertéscomb
1 liter húslé
1 evőkanál libazsír
2 darab burgonya
1 darab tv paprika
2 darab paradicsom
1 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb cikk zellergumó
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál csemegepaprika-krém
1 teáskanál só
petrezselyem- és zellerzöld a tálaláshoz

Elkészítés

1. A sertéscombot nagyobb kockákra vágjuk, majd egy lábasban, a felforrósított libazsíron megpirítjuk.

2. Miután a hús minden oldaláról egyenletesen megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott tv paprikát, a sót és a húslé felét.

3. Fedő alatt legalább 50 percig főzzük, az elpárolgó levet vízzel pótoljuk.

4. Közben megtisztítjuk és felkarikázzuk a fehérrépát, a sárgarépát, a burgonyát, és kisebb darabokra vágjuk a zellergumót.

5. Miután a hús már majdnem megpuhult – már el tudjuk rágni, de még nem érezzük teljesen puhának – hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket.

6. Alaposan elkeverjük, majd meghintjük fűszerpaprikával és hozzáadjuk a csemegepaprika-krémet.

7. Ezután jöhet a zúzott fokhagyma, a felkockázott paradicsom és az őrölt köménymag.

8. A marharagut felöntjük annyi húslével, hogy az éppen ellepje.

9. Fedő nélkül, közepes lángon főzzük addig, amíg minden zöldség megpuhul.

10. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem- és zellerzölddel.

11. Forrón kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra