Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Balaton-felvidéki lecsós tök fokhagymás tarjával

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Balaton-felvidéki lecsós tök fokhagymás tarjával

2019. július 12. Szerző: Lázár

Eljött az idő,  hogy a kedvenceim egy ételben találkozzanak. És milyen nagy találkozás ez! Próbáljátok ki, szerintem Nektek is bejön majd!

 


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Tejmentes

Hozzávalók

4 vastag szelet tarja
2 evőkanál libazsír
500 g gyalult tök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma + fokhagyma a hús bedörzsöléséhez
3 darab tv paprika
3 darab nagyobb paradicsom
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 evőkanál ecet
100 ml víz
1 mokkáskanál törött fekete bors
2 teáskanál só
1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd a libazsíron megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, a sót és a kevés vizet, majd pár perc alatt puhára pároljuk.

3. Ezután hozzáadjuk a forrázott, cikkekre vágott, magozott paradicsomot, a felszeletelt fokhagymát, az őrölt fűszerpaprikát és a gyalult tököt.

4. 15 percig tovább pároljuk, majd barna cukorral és ecettel ízesítjük.

5. A tarja elkészítéséhez a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, majd hirtelen mindkét oldalát ropogósra sütjük.

6. A hússzeleteket a lecsós tökkel tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra