Eljött az idő, hogy a kedvenceim egy ételben találkozzanak. És milyen nagy találkozás ez! Próbáljátok ki, szerintem Nektek is bejön majd!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Mentes
4 vastag szelet tarja
2 evőkanál libazsír
500 g gyalult tök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma + fokhagyma a hús bedörzsöléséhez
3 darab tv paprika
3 darab nagyobb paradicsom
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 evőkanál ecet
100 ml víz
1 mokkáskanál törött fekete bors
2 teáskanál só
1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld
1. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd a libazsíron megpirítjuk.
2.
Hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, a sót és a kevés vizet, majd pár perc alatt puhára pároljuk.
3.
Ezután hozzáadjuk a forrázott, cikkekre vágott, magozott paradicsomot, a felszeletelt fokhagymát, az őrölt fűszerpaprikát és a gyalult tököt.
4.
15 percig tovább pároljuk, majd barna cukorral és ecettel ízesítjük.
5. A tarja elkészítéséhez a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, majd hirtelen mindkét oldalát ropogósra sütjük.
6. A hússzeleteket a lecsós tökkel tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.