Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fehérboros mustáros marharagu fokhagymás spagettivel

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Fehérboros mustáros marharagu fokhagymás spagettivel

2019. július 16. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ezt a receptet egy ráérős hétvégi ebédre vagy vacsorára ajánlom. Igaz, hogy nem készül el pillanatok alatt, de megéri a fáradozást! A marhanyak, a fehérbor, a zöldségek és a hozzáadott fűszerek tökéletesen harmonizálnak egymással. Királyi lakoma kerekedik belőle, amihez egy pohár jól behűtött fehérbort ajánlanék.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
75 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Mustár Zeller Tej

Hozzávalók

Hozzávalók a raguhoz:

60 dkg marhanyak
6 dkg reszelt sajt
2 evőkanál libazsír
3 dl víz
1 dl száraz fehérbor
0,5 dl tejszín
1 dl tejföl
2 evőkanál mustár
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kristálycukor
1 darab fehérrépa
1 cikk zeller
1 darab vöröshagyma
1 darab fokhagyma
1 darab babérlevél
1 kis darab kakukkfű
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
3 mokkáskanál só

Hozzávalók a spagettihez:

1 csomag spagetti
5 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 teáskanál só
víz a főzéshez

Elkészítés

1. A szeletekre vágott marhanyakat bedörzsöljük sóval, őrölt fekete borssal és mustárral.

2. Ezt követően egy magas peremű lábasban kevés libazsírt hevítünk, majd az előkészített hússzeleteket szép pirosra sütjük benne.

3. Amikor megpirultak, kristálycukrot szórunk rá, amit enyhén elkaramellizálunk.

4. Ezután hozzáadjuk a tisztított és lereszelt zöldségeket: a fehérrépát, a zellert, a vöröshagymát, a fokhagymát, továbbá a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd felöntjük száraz fehérborral és a 3 dl vízzel, majd fedővel lefedve 50 percig pároljuk, miközben gyakran megkevergetjük.

5. A párolási idő leteltével pótoljuk az elpárolgott vizet.

6. Közben a spagetti tésztát sós vízben kifőzzük, és az olajon lepirított fokhagymaszeletekbe forgatjuk. Tálalásig félretesszük.

7. Külön edényben alaposan összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tejfölt, a tejszínt, a mustárt és néhány csepp citromlevet, majd adjuk a zöldséges – marhanyakhoz. Kiforraljuk, majd a fokhagymás spagettivel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!