Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tárkonyos libaragu leves burgonyagombóccal

Kezdőlap > Receptek > Leves > Tárkonyos libaragu leves burgonyagombóccal

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Nem csak Márton-napra ajánlom ezt a levest, de ha Libanap, akkor kötelező. Nagyon ízletes fogás, köszönhetően a rengeteg zöldségnek, a fűszereknek és a libaapróléknak.  A burgonyagombócok pedig csak még tökéletesebbé teszik az összhatást.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Zeller Tej

Hozzávalók

40 dkg libaaprólék
fél dl száraz fehérbor
5 evőkanál étolaj
2 dl tejföl
1 dl tejszín
2 darab gomba
10 dkg zöldborsó
1 cikk zeller
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
8 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomag tárkonylevél
1 csomag friss petrezselyem
1 darab babérlevél
1 teáskanál ecet
1 teáskanál cukor
2 liter víz
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csapott evőkanál só

Hozzávalók a burgonyagombócokhoz:

15 dkg főtt burgonya
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A libaaprólékot hidegvízzel átmossuk.

2. A megtisztított zöldségeket: a sárgarépát, zellert és a petrezselyemgyökeret karikákra, a gombát cikkekre, a tárkonylevelet, petrezselyemzöldet és a vöröshagymát finomra vágjuk.

3. Nagyobb lábosban felhevítjük az étolajat, és megpirítjuk benne a vöröshagymát.

4. Hozzáadjuk az előkészített libaaprólékot, sóval meghintjük, őrölt fekete borssal fűszerezzük.

5. Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a babér-levelet, a zúzott fokhagymát, a száraz fehérbort, és fedő alatt 25 percig főzzük.

6. Közben elkészítjük a burgonyagombócokat: a főtt burgonyát még melegen áttörjük, majd kihűtjük. Ezután összekeverjük a többi hozzávalóval, majd gombócokat formálunk belőle, és főzésig hűtőbe tesszük.

7. Folytatva a leves készítését: a fazékba tesszük a zöldségeket, felengedjük 2 l vízzel, és tovább főzzük.

8. Amikor a zöldségek és a libahús is megpuhult, hozzáadjuk a tejszínnel simára kevert tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és tárkonylevelet. Kevés sót, cukrot, pár csepp ecetet vagy citromlevet még hozzáadunk.

9. A burgonyagombócokat körülbelül 4 perc alatt készre főzzük a levesben, majd forrón tálaljuk.

10. Tipp: Tárkony helyett használhatunk csombort is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!