Legújabb kedvencünk ez a spenótos, krémsajtos csirkemell barna rizzsel. Tökéletes az összhang a spenót, a krémsajt és a csirke között, a barna rizs meg csak emeli az élményt. A csirkemell rizs kombináció örök és a végtelenségig variálható. Ezt a receptet egy kis krémsajttal és parajjal turbóztuk fel, és egy nagyon ízletes és egészséges egytálételt kaptunk. A fehér rizs helyett barna rizst használtunk, mert sokkal egészségesebb. A barna rizs feldolgozása során megmaradnak az értékes vitaminok, ásványi anyagok a növényben. Emellett az emésztést is segíti magas rosttartalma miatt. Kell ennél több? Ugye, hogy nem? Főzésre fel!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
1 kilogramm csirkemell felkockázva
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
só
bors
3 marék friss paraj levél
3 deciliter zöldség alaplé
250 gramm mascarpone krémsajt
250 gramm barna rizs
1 marék mag mix (mandula, mogyoró, tökmag…) felaprítva
1 mokkáskanál chia mag
1. A barna rizst két és félszeres vízmennyiségben megfőzzük.
2. Egy mélyebb edényben - amiben kényelmesen elfér a hús és majd a rizs együtt - a hagymát megpirítjuk a vajon.
3. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk.
4. Mikor már kifehéredett a hús, hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük, és 1-2 percig pirítjuk.
5. A parajleveleket adjuk a húshoz, kevergessük és várjunk amíg a levelek össze nem esnek.
6. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, majd miután jól elkevertük, felöntjük az alaplével.
7. Közepes lángon körülbelül 8-10 percig főzzük.
8. Az idő leteltével a barna rizst hozzáadjuk a húshoz, elkeverjük és már tálalhatjuk is.
9. Végső simításként szórjuk meg ételünket a felaprított magokkal és a chia maggal.