Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spenótos-krémsajtos csirke barna rizzsel

Legújabb kedvencünk ez a spenótos, krémsajtos csirkemell barna rizzsel. Tökéletes az összhang a spenót, a krémsajt és a csirke között, a barna rizs meg csak emeli az élményt. A csirkemell rizs kombináció örök és a végtelenségig variálható. Ezt a receptet egy kis krémsajttal és parajjal turbóztuk fel, és egy nagyon ízletes és egészséges egytálételt kaptunk. A fehér rizs helyett barna rizst használtunk, mert sokkal egészségesebb. A barna rizs feldolgozása során megmaradnak az értékes vitaminok, ásványi anyagok a növényben. Emellett az emésztést is segíti magas rosttartalma miatt. Kell ennél több? Ugye, hogy nem? Főzésre fel!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 4

Allergének

Dióféle Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
1 kilogramm csirkemell felkockázva
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma apróra vágva

bors
3 marék friss paraj levél
3 deciliter zöldség alaplé
250 gramm mascarpone krémsajt
250 gramm barna rizs

Hozzávalók a tálaláshoz:

1 marék mag mix (mandula, mogyoró, tökmag…) felaprítva
1 mokkáskanál chia mag

Elkészítés

1. A barna rizst két és félszeres vízmennyiségben megfőzzük.

2. Egy mélyebb edényben - amiben kényelmesen elfér a hús és majd a rizs együtt - a hagymát megpirítjuk a vajon.

3. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk.

4. Mikor már kifehéredett a hús, hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük, és 1-2 percig pirítjuk.

5. A parajleveleket adjuk a húshoz, kevergessük és várjunk amíg a levelek össze nem esnek.

6. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, majd miután jól elkevertük, felöntjük az alaplével.

7. Közepes lángon körülbelül 8-10 percig főzzük.

8. Az idő leteltével a barna rizst hozzáadjuk a húshoz, elkeverjük és már tálalhatjuk is.

9. Végső simításként szórjuk meg ételünket a felaprított magokkal és a chia maggal.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra