Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gombás-cukkinis rizottó krémsajttal és parmezánnal

Nincs is jobb egy krémes, ragacsos rizottónál, pláne ha felturbózzuk egy kis gombával, cukkinivel! Ráadásul a krémsajt még selymesebbé teszi. Próbáljátok ki, isteni lakoma!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 3

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

50 g vékony szeletekre vágott cukkini
50 g vékony szeletekre vágott vargánya gomba
1 dl száraz fehérbor
50 g vaj
100 g krémsajt
30 g reszelt parmezán
100 g rizottó rizs
3 evőkanál olívaolaj
80 g apróra vágott újhagyma
3 gerezd szeletelt fokhagyma
3 dl víz
2 teáskanál só

Elkészítés

1. Az olívaolaj és a vaj keverékében megpirítjuk az apróra vágott újhagymát és a szeletelt fokhagymát.

2. Ezután hozzáadjuk a rizottó rizst és a sót, majd felöntjük a vízzel és a száraz fehérborral.

3. Kis lángon, fedő alatt, gyakori kevergetés mellett, körülbelül 20 perc alatt, félpuhára főzzük.

4. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott cukkinit és vargánya gombát.

5. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a reszelt parmezánt is.

6. Forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra