Nincs is jobb egy krémes, ragacsos rizottónál, pláne ha felturbózzuk egy kis gombával, cukkinivel! Ráadásul a krémsajt még selymesebbé teszi. Próbáljátok ki, isteni lakoma!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
50 g vékony szeletekre vágott cukkini
50 g vékony szeletekre vágott vargánya gomba
1 dl száraz fehérbor
50 g vaj
100 g krémsajt
30 g reszelt parmezán
100 g rizottó rizs
3 evőkanál olívaolaj
80 g apróra vágott újhagyma
3 gerezd szeletelt fokhagyma
3 dl víz
2 teáskanál só
1. Az olívaolaj és a vaj keverékében megpirítjuk az apróra vágott újhagymát és a szeletelt fokhagymát.
2.
Ezután hozzáadjuk a rizottó rizst és a sót, majd felöntjük a vízzel és a száraz fehérborral.
3. Kis lángon, fedő alatt, gyakori kevergetés mellett, körülbelül 20 perc alatt, félpuhára főzzük.
4. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott cukkinit és vargánya gombát.
5. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a reszelt parmezánt is.
6. Forrón tálaljuk.