Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Csőben sült baconos mini pulykarolád

Kezdőlap > Receptek > Csirke – Pulyka > Csőben sült baconos mini pulykarolád

2020. június 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Gyorsan valami finomat? Ne keress tovább! Íme, egy villámgyors fogás. Ezt az ételt körülbelül 20-30 perc alatt össze lehet állítani, és koszos tepsi sem marad utána.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

40 dkg szeletel bacon
60 dkg pulykamell filé
1 csomag friss fűszer (bazsalikom, rozmaring vagy kakukkfű)
1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

1. A pulykamellet körülbelül 10 cm hosszú és 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk, majd megszórjuk őrölt fekete borssal.

2. Hosszanti irányban minden levágott szeletkére egy hosszú szelet bacon csíkot helyezünk, majd szorosan feltekerjük.

3. Minden egyen feltekert darabot alufóliába csomagolunk (szaloncukorhoz hasonlóan). A fóliázás előtt a feltekert húsra szórhatunk friss bazsalikom, rozmaring vagy kakukkfű leveleket.

4. A becsomagolt roládokat 180 °C fokos sütőben 15 percig sütjük.

5. Kicsomagolva, felszeletelve, forrón tálaljuk.

6. A kicsomagolásnál figyeljünk arra, hogy a fóliában keletkezett ízletes szaft ne vesszen kárba, tálalásnál csöpögtessük a szeletek tetejére.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!