A Cézár salátát spárgával kóstoltad már? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld! Nem fogsz csalódni. Érdemes néha a megszokottat kicsit variálni, kísérletezni új hozzávalókkal. Izgalmas dolgok sülhetnek ki belőle.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
30 dkg csirkemellfilé
1 csomag (fél kg) zöld spárga
5 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál só
2 darab zsemle
5 dkg parmezán sajt a díszítéshez
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 dl majonéz
1 dl tejföl
1 citrom leve
1 csomag korianderlevél
1 mokkáskanál törött bors
fél liter szénsavas ásványvíz
fél citrom leve
1 teáskanál só
1. A szószhoz a majonézt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a tejfölt, a törött borst, a finomra vágott korianderlevelet és a reszelt parmezán sajtot, ezután 30 percre hűtőbe tesszük.
2. A zöld spárgát egyforma méretűre vágjuk, majd sós, citromos szénsavas ásványvízben 2 percig forraljuk, majd lehűtjük – erre azért van szükség, hogy hidegen is szép, zöld maradjon.
3. A csirkemellfilét vastag csíkokra vágjuk, sóval, törött borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölve, kevés olívaolajon, szép pirosra sütjük.
4. Tálalás előtt a szószos keverőtálba összekeverjük a spárgát, a csirkemell csíkokat és a majonézes öntetet, majd pirított zsemlekockákkal és parmezán sajttal tálaljuk.