Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Cézár saláta spárgából

A Cézár salátát spárgával kóstoltad már? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld! Nem fogsz csalódni. Érdemes néha a megszokottat kicsit variálni, kísérletezni új hozzávalókkal. Izgalmas dolgok sülhetnek ki belőle.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Tojásmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez:

30 dkg csirkemellfilé
1 csomag (fél kg) zöld spárga
5 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál só
2 darab zsemle
5 dkg parmezán sajt a díszítéshez

Hozzávalók a majonézes szószhoz:

5 dkg reszelt parmezán sajt
1 dl majonéz
1 dl tejföl
1 citrom leve
1 csomag korianderlevél
1 mokkáskanál törött bors

Hozzávalók a spárga főzőlevéhez:

fél liter szénsavas ásványvíz
fél citrom leve
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A szószhoz a majonézt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a tejfölt, a törött borst, a finomra vágott korianderlevelet és a reszelt parmezán sajtot, ezután 30 percre hűtőbe tesszük.

2. A zöld spárgát egyforma méretűre vágjuk, majd sós, citromos szénsavas ásványvízben 2 percig forraljuk, majd lehűtjük – erre azért van szükség, hogy hidegen is szép, zöld maradjon.

3. A csirkemellfilét vastag csíkokra vágjuk, sóval, törött borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölve, kevés olívaolajon, szép pirosra sütjük.

4. Tálalás előtt a szószos keverőtálba összekeverjük a spárgát, a csirkemell csíkokat és a majonézes öntetet, majd pirított zsemlekockákkal és parmezán sajttal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!