Tökéletesen passzol például sült húsokhoz, grill ételekhez, hamburgerhez is. Jelen esetben a klasszik sült csirkecomb mellé készítettük köretnek.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
250 g fejes káposzta lereszelve
2 darab közepes répa lereszelve
1 darab zöld alma lereszelve
250 g majonéz
1 evőkanál tejföl
1 kis fej vöröshagyma lereszelve
1,5 evőkanál porcukor
1 evőkanál fehérbor ecet vagy citromlé
1 evőkanál mustár
só
bors
1. A salátához először a káposztát, a répát és az almát keverjük össze egy nagy tálban.
2. Egy kisebb edényben a majonézt, a tejfölt, a vöröshagymát, a cukrot és az ecetet/vagy citromlét, a mustárt, a sót és borsot összekeverjük, majd a kész keveréket a káposztához adjuk.
3. Ha esetleg szükséges még sózzuk és borsozzuk.
4. Hűtőben lehűtjük.