Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mézes-fokhagymás sült répa

Ez a recept az egyik nagy kedvencünk. A méz és a fokhagyma tökéletes kombinációt alkot a vajban sült répával. Akár önmagában, de köretként is tökéletes, és nem mellesleg látványos eleme az asztalnak. Nem igényel különösebb előkészületet sem, gyorsan elkészül. Ráadásul olyan alapanyagokból áll ez a recept, ami mindig van otthon, így különösebb bevásárlást sem igényel. Sütésre fel!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.7 / 5. Értékelések: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

60 gramm vaj
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 evőkanál méz

500 gramm répa, hosszában félbevágva

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.

2. A répákat egy sütőpappírral kibélelt tepsire helyezzük.

3. Sózzuk, borsozzuk.

4. A vajat megolvasztjuk egy kisebb lábasban.

5. Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket és megpirítjuk.

6. Ezután hozzákeverjük a mézet a fokhagymás vajhoz, és addig kevergetjük, amíg el nem olvad.

7. Az előkészített répákra csorgatjuk az olvadt, vajas-mézes keveréket.

8. Betoljuk a sütőbe, és fóliával letakarva, 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!