Ez a recept az egyik nagy kedvencünk. A méz és a fokhagyma tökéletes kombinációt alkot a vajban sült répával. Akár önmagában, de köretként is tökéletes, és nem mellesleg látványos eleme az asztalnak. Nem igényel különösebb előkészületet sem, gyorsan elkészül. Ráadásul olyan alapanyagokból áll ez a recept, ami mindig van otthon, így különösebb bevásárlást sem igényel. Sütésre fel!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
60 gramm vaj
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 evőkanál méz
só
500 gramm répa, hosszában félbevágva
1.
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.
2. A répákat egy sütőpappírral kibélelt tepsire helyezzük.
3.
Sózzuk, borsozzuk.
4. A vajat megolvasztjuk egy kisebb lábasban.
5.
Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket és megpirítjuk.
6.
Ezután hozzákeverjük a mézet a fokhagymás vajhoz, és addig kevergetjük, amíg el nem olvad.
7. Az előkészített répákra csorgatjuk az olvadt, vajas-mézes keveréket.
8. Betoljuk a sütőbe, és fóliával letakarva, 15-20 perc alatt készre sütjük.