Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kecskesajtos saláta

Könnyű ebéd vagy vacsora. Nincs vele sok fakszni, cserébe viszont nagyon finom. A rukkola saláta  enyhén keserű íze, nagyon jól illik a kecskesajthoz illetve a mézes öntethez.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Tej

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

15 dkg lágy kecskesajt
35 dkg rukkola saláta
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 dl olívaolaj
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
4 szelet barna kenyér

Elkészítés

1. A rukkolát alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük.

2. A barna kenyerek egyik oldalát bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával.

3. A kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ráhelyezzük a fokhagymás barna kenyérre.

4. A salátaöntethez a mustárt, a citromlevelet, a mézet és az olívaolajat egy nagyobb pohárban összekeverjük, majd a salátával összekeverve vagy a saláta mellett, külön tálaljuk.

5. Tálaláskor a saláta tetejére helyezzük a kecskesajtos toastot.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!