Könnyű ebéd vagy vacsora. Nincs vele sok fakszni, cserébe viszont nagyon finom. A rukkola saláta enyhén keserű íze, nagyon jól illik a kecskesajthoz illetve a mézes öntethez.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
15 dkg lágy kecskesajt
35 dkg rukkola saláta
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 dl olívaolaj
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
4 szelet barna kenyér
1. A rukkolát alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
2. A barna kenyerek egyik oldalát bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával.
3. A kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ráhelyezzük a fokhagymás barna kenyérre.
4. A salátaöntethez a mustárt, a citromlevelet, a mézet és az olívaolajat egy nagyobb pohárban összekeverjük, majd a salátával összekeverve vagy a saláta mellett, külön tálaljuk.
5. Tálaláskor a saláta tetejére helyezzük a kecskesajtos toastot.