A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
350 g tehén gomolya sajt vagy többféle termelői sajt
1 evőkanál barna cukor
1 darab banán
2 darab barack
fél citrom leve
1. Az ujjnyi vastagra felszeletelt gomolya sajtot egy forró serpenyőben elkezdjük pirítani.
2. 3-4 perc után, de még fordítás előtt, megszórjuk a sajt tetejét barna cukorral, majd megfordítjuk.
3. A piruló sajtok mellé tesszük a felszeletelt gyümölcsöket, és még 3-4 percig együtt pirítjuk őket, majd a végén csak a gyümölcsökre facsarunk pár csepp citromlevet.