Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

MVI Gálaest (Tata)

Kezdőlap > Vacsoraest > MVI Gálaest (Tata)

2011. november 05. Szerző: Réka

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Hotel Gottwald báltermében ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját, Jakabffy László kiváló szervezésében. A 2011. november 5-én tartott nagyszabású rendezvényen százötvenen vettek részt. A gálavacsora ételeit neves hazai séfek készítették el, a menüsor fogásait a szakmai közönség nagyra értékelte.

MVI Gálaest (Tata)

Lázár tárkonyos levest készített fácánnal és vadkacsával. A leves „betétje” a fenyőmagos vadkacsamáj zselé külön, kis tégelyekben került az asztalokra.  A színes zöldségpüréhez a felszolgálók forrón tálalták a levest, a fenyőmagos vadkacsamáj zselét – a kis tégelyekből –  a vendégek maguk adták a leveshez. Lázár az ételek elkészítésének irányítása mellett, műsorvezetői feladatokat is ellátott. A gálaest jó hangulatban, egészen reggelig tartott, és remekül sikerült. A jeles évforduló minden tekintetben, méltó módon került megünneplésre.

MVI Gálaest (Tata)

A GÁLAVACSORA MENÜSORA ÉS AZ EGYES FOGÁSOK KÉSZÍTŐI:

 

Amuse bouché falatok

Mini rakott hering saláta

Kocsonyázott füstölt tokhal

(Nyíri Sándor, “Szása”, Aranykaviár, Budapest)

Kacsamell falatok fahéjas szilva zselével

Sertés szűz falat vilmoskörte habbal

 (Papp Lajos, La Fiesta Party Service, Budapest)

 

Hideg előétel

Körtés házi nyúl rolád zöld salátával

(Jahni László, Kistücsök Étterem, Balatonszemes)

 

Leves

Tárkonyos leves fácánból vadkacsából

Fenyőmagos vadkacsa máj zselével

(Kovács Lázár, Lázár Chef, Budapest)

 

Meleg fogás közi halétel

Tiszai harcsafilé és fasírt kelkáposztával,

hagymás burgonyával

(Bicsár Attila, Alabárdos Étterem, Budapest)

 

Főfogás – derékétel

Borjúgerinc pájsli mártással, libamáj saláta, ribizlis céklahab, rakott zöldség

(Vidák Zoltán, Rókusfalvy Fogadó, Etyek)

(Jászai Tibor, Prímás Pince, Esztergom)

(Katona György, Biarritz Étterem és Kávézó, Budapest)

 

Desszert – nyalánkság

Mandulás csokoládé tokaji redukcióval, posírozott birsalmával és nugáttal töltött rétes, gránátalma espuma

(Petrezselyem Antalné és Adrienn, Petre Cukrászda, Tata)

 

MVI Gálaest (Tata)

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!