A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Hotel Gottwald báltermében ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját, Jakabffy László kiváló szervezésében. A 2011. november 5-én tartott nagyszabású rendezvényen százötvenen vettek részt. A gálavacsora ételeit neves hazai séfek készítették el, a menüsor fogásait a szakmai közönség nagyra értékelte.
Lázár tárkonyos levest készített fácánnal és vadkacsával. A leves „betétje” a fenyőmagos vadkacsamáj zselé külön, kis tégelyekben került az asztalokra. A színes zöldségpüréhez a felszolgálók forrón tálalták a levest, a fenyőmagos vadkacsamáj zselét – a kis tégelyekből – a vendégek maguk adták a leveshez. Lázár az ételek elkészítésének irányítása mellett, műsorvezetői feladatokat is ellátott. A gálaest jó hangulatban, egészen reggelig tartott, és remekül sikerült. A jeles évforduló minden tekintetben, méltó módon került megünneplésre.
A GÁLAVACSORA MENÜSORA ÉS AZ EGYES FOGÁSOK KÉSZÍTŐI:
Amuse bouché falatok
Mini rakott hering saláta
Kocsonyázott füstölt tokhal
(Nyíri Sándor, “Szása”, Aranykaviár, Budapest)
Kacsamell falatok fahéjas szilva zselével
Sertés szűz falat vilmoskörte habbal
(Papp Lajos, La Fiesta Party Service, Budapest)
Hideg előétel
Körtés házi nyúl rolád zöld salátával
(Jahni László, Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
Leves
Tárkonyos leves fácánból vadkacsából
Fenyőmagos vadkacsa máj zselével
(Kovács Lázár, Lázár Chef, Budapest)
Meleg fogás közi halétel
Tiszai harcsafilé és fasírt kelkáposztával,
hagymás burgonyával
(Bicsár Attila, Alabárdos Étterem, Budapest)
Főfogás – derékétel
Borjúgerinc pájsli mártással, libamáj saláta, ribizlis céklahab, rakott zöldség
(Vidák Zoltán, Rókusfalvy Fogadó, Etyek)
(Jászai Tibor, Prímás Pince, Esztergom)
(Katona György, Biarritz Étterem és Kávézó, Budapest)
Desszert – nyalánkság
Mandulás csokoládé tokaji redukcióval, posírozott birsalmával és nugáttal töltött rétes, gránátalma espuma
(Petrezselyem Antalné és Adrienn, Petre Cukrászda, Tata)