A Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet 2010-es évzáró rendezvénye Lázár irányításával került megrendezésre hatalmas sikerrel. A felkérés komoly megtiszteltetés és elismerés volt Lázár számára, hiszen szakértő közönség, a magyar gasztronómia jeles képviselői előtt mutathatta be fogásait.
A Mikulás party 7 fogásos menüsorának összeállítása mellett a rendezvény kreatív koncepciójának kidolgozásában is részt vett, így például Rénszarvas fogadta a vendégeket, a fogadócsarnok pedig a látványos dekorációnak köszönhetően északi sarkká változott. Az exkluzív vacsoraest helyszínéül a megújult Citadella Panoráma étterem szolgált.
„Télapó itt van hó a subája”
Mikulás Est
Kovács Lázár (Maitre Rotisseur) ötletei alapján
Egy kis ropogtatni való:
Frissen sült kenyerek szarvasgombás fűszervajjal
Hideg kezdőfogás, bevezető:
Krémes libamáj terrine rókagombával rétegezve, pisztácia pestoval és rozmaringos brióssal
Egri Muscat Ottonel 2009’ – Thummerer Pince
Langyos kényeztetés:
Aszalt szilva krémleves gesztenyés hóhabbal
Villányi Siller 2009’ – Wunderlich Pince
Meleg előétel:
Friss házi tészta chilis vargányagombával
Villányi Kadarka 2008’ – Malatinszky Pince
Főfogás, derék étel:
Sótéglán sült őzgerinc kucsmagomba habbal, házi sültkolbásszal, burgonyás rétessel, zsályás sütőtökkel és Villányi vörösboros mártással
Villányi Viktória Cuvée 2003’ – Wunderlich Pince
Illatos édesség:
Kürtöskalács mangó krémmel töltve, fahéjas karamellel és levendulával
Tokaji Aszú 2006’ – Andrássy Pince
Rudolf kedvencei:
Sajtkóstoló whiskey bemutató kíséretében