Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Országos menzareform Lázár Cheffel

Kezdőlap > Hírek > Országos menzareform Lázár Cheffel

2016. november 30.

Kóstolj, szavazz, nyerj!

Elindult az „Élj könnyebben!” kampány, amelynek célját, hogy a gyerekek tányérjára minél több egészségesebb étel kerüljön, Lázár is támogatja. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az iskolások szavazatai alapján keresi Magyarország 50 legfinomabb menzaételét, és 2016 legjobb közétkeztetőjét. A játékban részt vevő osztályok 100 ezer forint értékű Erzsébet-ajándékutalványt nyerhetnek, amit osztálykirándulásuk finanszírozására fordíthatnak.

Sokat változott a közétkeztetés, mióta rendelet szabályozza, milyen ételt kaphatnak a gyerekek az óvodákban és iskolákban. Azonban hiába finomabb és egészségesebb a menza, ha a nebulók többsége nem rajong a tápláló, sok zöldséget és kevesebb sót, cukrot tartalmazó ételekért. A táplálkozástudományi szakemberek szerint a családok sokat tehetnének az egészségesebb ételek megszerettetéséért. Például azzal, ha otthon is többször kerülne zöldség és gyümölcs, élelmi rostokban gazdag menü a gyerekek tányérjára. Lázár már régóta küzd azért, hogy az új menzaételeket elfogadják a gyerekek, ezért örömmel csatlakozott az OGYÉI kampányához.

Felelős apaként és séfként Lázár a kampányban azon dolgozik, hogy segítsen a szülőknek csemetéik ízlésének formálásában, az egészséges ételek megszerettetésében, illetve hogy a menzák ételei az ízek mellett látványban és tálalásban is megfeleljenek a gyerekek igényeinek. A kampányindító, főzőbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón Lázár bemutatta, hogy az egészséges étel finom is lehet. A szülők az egészséges ételek receptjeit megtalálhatják a Merokanal.hu weboldalon, de ugyanitt regisztrálhatnak és vehetnek részt az OGYÉI játékában az iskolai osztályok is.

Ne felejtsétek: regisztráljatok, kóstoljatok, szavazzatok és nyerjetek támogatást az osztálykirándulásotokhoz!

https://www.facebook.com/eljkonnyebben/
http://www.merokanal.hu/

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!