Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lázár Vendéglője

Kezdőlap > Lázár > Életrajz > Lázár Vendéglője

2019. július 18. Szerző: Lázár

2005-ben családommal komoly és nagy lépésre szántuk el magunkat, ugyanis hosszas keresgélés és tervezgetés után, végül úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy saját étterembe, s megnyitottuk az Ezüstfenyő Éttermet – Lázár Vendéglőjét a Rózsadombon.

Lázár Vendéglője

Minden szakács álma saját éttermet nyitni, de ez sehol sem megy könnyen. Én is évekig kerestem a helyet, a lehetőséget, és az anyagi hátteret hozzá. Közben sokan szerettek volna társulni velem, ami az egyszerűbb utat jelenthette volna, de olyan éttermet akartam vezetni, ami az én konyhámról szól, olyan alapanyagokból, amiket én szeretek, saját ötletek alapján, kompromisszumok nélkül. Olyan helyet kerestem, amit én futtathatok fel, a saját elképzeléseim szerint.

Kifejezetten kicsi, családias jellegű éttermet képzeltem el, mivel nem akartam túlvállalni magam, bár néha ezt is soknak éreztem. A vállalkozás komoly kihívást jelentett, nem csak anyagilag, hanem szakmailag is, hiszen a szakmai tudásomon, munkámon, kreativitásomon múlt az egész sikere, de természetesen Feleségemnek és Testvéreimnek is sokat köszönhetek, akik mindvégig mellettem álltak, és segítettek, ahol csak tudtak, amikor csak kellett.

Lázár Vendéglője

A megfelelő helyre, a második kerületben, egy eldugott utcácskában akadtam rá, ahol, bár korábban is étterem üzemelt, de rengeteg átalakítást, változtatást igényelt. Azt gondoltam, hogy ha érek valamit, akkor ebből is tudok remek helyet teremteni. Úgy néz ki, hogy sikerült is, egyrészt a szakmai tudásomnak, másrészt a médiának köszönhetően. Nem kellett mindenkinek bemutatnom magam, eleve adtak egy esélyt, de az is igaz, hogy ha nem lettek volna megelégedve a vendégek, nem jöttek volna vissza csak azért, mert a tv-ben szerepelek. Pedig visszajöttek.

Főleg a környékbelieknek akartunk létrehozni egy helyet, ahol finom, könnyű ételeket ehetnek, és kellemes, meghitt, családias környezetben érezhetik jól magukat. Azt hiszem, ezt sikerült elérnünk. Olyannyira, hogy rendszeresen feltérképeztem a kívánságaikat, így a végén már a vendégek írták az évszakonként megújuló étlap egy részét. A választék feltűnően magyaros volt, annak ellenére, hogy a világ számos pontján tanultam, mégis a hagyományos vonalat képviseltem. Bár elismerem a trendi fúziós konyhát, ahol kombinálnak mindenféle alapanyagokat,  mégis az egyszerű, magyar alapanyagokkal szeretek olyan ételeket főzni, amelyeknek van gyökerük, eredetük.

Lázár Vendéglője

Az ételek, a különleges alkalmakra megálmodott menüsorok, és az évszakonként megújuló éttermi dekoráció mellett, komoly figyelmet fordítottam arra, hogy jókedvű, dolgozni szerető pincérekkel, szakácsokkal dolgozzam, és bevallom, nem volt egyszerű ilyen szakembereket találni, de végül, remek csapattal vártam a vendégeket.

Ha valaki nyit egy éttermet, akkor gyakorlatilag létesít magának egy munkahelyet, ahol reggeltől estig dolgoznia kell, máskülönben nem működik. Ezt csak az képes csinálni, aki szereti, és én imádtam minden egyes percét.  Régi vágyamat valósíthattam meg ezáltal, amelyre büszke vagyok, ám egy új kihívás miatt, amely hosszabb időre külföldre szólított, 2008 tavaszán úgy döntöttem, hogy eladom az éttermet.

Lázár Vendéglője

Lázár Vendéglője

Lázár Vendéglője

Lázár Vendéglője

Lázár Vendéglője

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!