Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Magyar termékek sikere Monacóban

Kezdőlap > Hírek > Magyar termékek sikere Monacóban

2013. november 29. Szerző: Réka

A 2011. februári, nagyszabású párizsi gasztronómiai kiállítást követően, Lázár 2013. november 25-28-a között, a Siklósi kereskedőcsaláddal együttműködve, Monacóban népszerűsítette a magyar termékeket.

A 16. Monte-Carlói gasztronómiai kiállítás szakértő zsűrijével

A Siklósi családi vállalkozás, Siklósi László igazgató vezetésével különleges, prémium kategóriájú, magyar termékek népszerűsítését és értékesítését végzi Franciaországban és Monacoban francia vendéglátó szakemberek, séfek és azok éttermei, kávézói számára.

A Siklósi család Monaco legrangosabb gasztronómiai kiállításán évről évre részt vesz, képviselve a magyar gasztronómiát. Az esemény remek lehetőséget kínál hazánk termékeinek bemutatására a nemzetközi összetételű, szakértő közönség számára. Az idei évben a magyar termékpaletta libamáj specialitásokkal, bio lekvárokkal és gyümölcslevekkel, gyógyvizekkel, valamint a nagykonyhai vendéglátást megkönnyítő, speciális tortaformákkal bővült.

Az új ízek mellett Lázár is részt vett a kiállításon, szarvasgulyása hatalmas sikert aratott. A kiállítás ideje alatt tartott főzőbemutatóiról a nemzetközi séfek is elismerően nyilatkoztak.

Minden adott volt a remek szereplése, mégis minden várakozásunkat felülmúlta az, hogy a szakértőkből álló zsűri a külföldi kiállítók közül a magyar stand termékeit ítélte a legjobbnak. A szakmai elismerés megkoronázásaként Albert herceg levélben méltatta a magyar termékeket.

„A párizsi és a monte-carlói tapasztalatok alapján biztosak lehetünk abban, hogy prémium kategóriájú termékeink megállják a helyüket nemzetközi szinten is, sőt még annyira ínyenc és zárt piacon is, mint a francia.” –  nyilatkozta Lázár a kiállítást követően.

Lázár a szakmai utak alatt igyekszik elmélyülni az adott ország gasztronómiájában is, a washingtoni halpiac után, most a monacoi halpiac kínálatát tanulmányozta: mindenki számára ajánlja a sörtésztában sült szardíniát.

Lázár Monacóban járva természetesen végigjárta a Forma-1 legendás utcai pályáját is. Amíg egykori vendége és főzőpartnere, Michael Schumacher az idényzáró brazil futamon rótta a köröket, addig Lázár a monacói pálya legismertebb kanyarjait vette szemügyre.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!