Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Emlékezetes pillanatok

Kezdőlap > Lázár > Életrajz > Emlékezetes pillanatok

2019. július 18. Szerző: Lázár

Vendég: James Bond

A Budai Vár egyik legelegánsabb éttermében, az Alabárdos Étteremben dolgozva számtalan hírességnek főzhettem, vendégem volt például Plácido Domingo és Andrew Lloyd Webber is. Általában mindig előre értesültünk arról, ha sztár vagy protokolláris vendég, államfő, kormányfő, stb. érkezik, viszont ebben az esetben máshogy történt. Nem sokkal azután, hogy séffé léptettek elő, az egyik felszolgáló izgatottan rohant be a konyhára, és újságolta el: James Bond, azaz kamaszkorunk kedvenc akcióhősének megtestesítője a vendégünk. Először nem vettem komolyan, mondván ez biztos a kinevezésemhez kapcsolódó „beugratásnak” a harmatgyenge próbálkozása – nos, tévedtem, ugyanis amikor az előételt személyesen szolgáltam fel, magam is meggyőződhettem arról, hogy tényleg Roger Moore-nak és kedves feleségének készülnek az ételek – és nem volt „Minden lében két kanál”.

Emlékezetes pillanatok – Roger Moore

Telefonhívás, amely nem volt kész átverés

A kész átverős műsornak többször is áldozatává váltam, így amikor telefonon megkérdezték tőlem, hogy lennék-e a washingtoni magyar nagykövetség séfje, egyből megdicsértem a műsort, a korábbi szervezéseket, ugyanakkor kértem, hogy a legújabb átverést inkább beszéljük meg másnap, de a telefonáló csak mondta, mondta, mondta a magáét: több évről lenne szó, a családomat is vihetem, irányíthatnám a kulturális évad gasztronómiai részét Washingtonban. Legalább még 5 percig vitatkoztunk, majd másnap bementem a Külügyminisztériumba, ahol megerősítették, hogy tegnap tényleg Somogyi Ferenc nagykövet úrral beszéltem, és tényleg komolyan gondolják azt, hogy a washingtoni magyar nagykövetség séfje legyek…

Főzés gyilkossági helyszínen

A legendás Orient Expressz még Agatha Christie fantáziáját is megmozgatta, így nagyon örültem annak, amikor pár éve lehetőségem nyílt arra, hogy a Magyarországon áthaladó vonaton, egy gálavacsora keretében főzhessek, hiszen a vonat pompája mellett, a gasztronómiája is legendás hírű. A vonaton való főzés lehetőségeiről a legszakavatottabb személlyel is felvettem a kapcsolatot, aki nem más, mint a napjainkban is a Párizs – Isztambul útvonalon közlekedő Venice-Simplon Orient Expressz séfje. Első kérdése az volt, hogy mekkora volt a legkisebb konyha ahol eddig főztem, illetve az milyen sebességgel mozgott. Mivel főztem már relatív kis helyeken, a vagon konyha méretétől nem tartottam, inkább a szerelvény mozgása, hirtelen fékezése okozhatott volna kisebb problémákat, pláne akkor, ha az az ételek megtálalása közben történik, de szerencsére a gálavacsora tényleg nagyon gördülékenyen zajlott, és minden utas épségben elérte úti célját is.

Emlékezetes pillanatok – Orient Expressz

Bakancslista ejtőernyős ugrással és Iron Man küldetéssel

A fiaim Iron Man mániásak, és állítólag hasonlítok Tony Starkra, azaz Robert Downey Jr-ra is. Nagy élmény volt, amikor az egyik forgatáson Vasember módjára flying bordozhattam. Az ejtőernyőzés is régi álmom volt, de valahogy sosem jött össze, így örömmel mondtam igent A séf legyen veled című gasztro műsoromban egy ejtőernyős tandem ugrásra is, azért amikor 400 méter magasban jelezték, hogy na, akkor itt az idő, ugrás, pár pillanatra elbizonytalanodtam, hogy  ez valóban kell-e nekem…

Emlékezetes pillanatok – Flying Board

Emlékezetes pillanatok – Ejtőernyős tandem ugrás

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!