Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lepénybe töltött bárány kebab tzatzikivel

Kezdőlap > Receptek > Bárány > Lepénybe töltött bárány kebab tzatzikivel

2025. augusztus 06. Szerző: Lázár

Egy igazi ízbomba, amit otthon is könnyen elkészíthetsz – az elkészítését tekintve nem egy klasszikus kebab, de így a leggyorsabb és legegyszerűbb elkészíteni az otthoni verzióját – serpenyőben, faszén nélkül. De miért érdemes bárányhúst választani? Kiváló minőségű, tápanyagban gazdag vörös hús. Magas vas-, cink- és B-vitamin-tartalmú. Gazdag íze és lágy textúrája különlegessé teszi az ételeket. Prémium alapanyag, amely az egyik legfenntarthatóbb forrásból származik.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
4

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

fél kg báránylapocka vagy báránycomb
5 gerezd fokhagyma

a fűszerkeverékhez:

1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál fokhagyma
1 teáskanál kömény
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál só

a lepényekhez:

800 g liszt
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
1 csomag élesztő (7 g)
1 mokkáskanál cukor
1 dl langyos víz
3,5 dl víz

a tzatzikihez:

1 fej zúzott fokhagyma
1 darab kígyó uborka
3 evőkanál olívaolaj
3 dl joghurt

a tálaláshoz:

1 db zöld jalapeno paprika
100 g piros, sárga koktélparadicsom
2 fej lilahagyma
1 csomag petrezselyem
1 citrom kifacsart leve

Elkészítés

1. A bárányhúst vékony szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk.

2. A bárányhúst megszórjuk az előzetesen összeállított fűszerkeverékünkkel, amely pirospaprikát, fokhagymát, köményt, római köményt és sót tartalmaz. Ezután állni hagyjuk.

3. Amíg a bárányhús érlelődik, elkészítjük a lepényeket: a lisztet, az olívaolajat, a sót, a felfuttatott élesztőt (amit felfuttatunk cukorral és langyos vízzel) és a vizet alaposan összekeverjük úgy, hogy összeálljon, majd letakarva 1 órán át kelesztjük. 

4. Ezután a kisebb darabokra szedett tésztalepénykéket kinyújtjuk, majd forró serpenyőben, olaj nélkül pár percig sütjük.

5. A bepácolt báránycsíkokat forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk (körülbelül 15 perc), közben hozzáadjuk az apró darabokra vágott fokhagymát.

6. A tzatzikihez a lereszelt fokhagymát, a sózott, lereszelt és kicsavart kígyóuborkát, az olívaolajat és a joghurtot alaposan összekeverjük.

7. A lepénykéket félbevágjuk, megtöltjük a tzatzikivel, a zöld jalapeno paprika darabokkal, a lepirított, fokhagymás bárányhússal, a felkockázott koktélparadicsommal, a vékony szeletekre vágott lilahagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, és csepegtetünk rá egy kis citromlevet – ha nincs idő lepényt sütni, kész tortillalapba is tekerhetjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!