Egy igazi ízbomba, amit otthon is könnyen elkészíthetsz – az elkészítését tekintve nem egy klasszikus kebab, de így a leggyorsabb és legegyszerűbb elkészíteni az otthoni verzióját – serpenyőben, faszén nélkül. De miért érdemes bárányhúst választani? Kiváló minőségű, tápanyagban gazdag vörös hús. Magas vas-, cink- és B-vitamin-tartalmú. Gazdag íze és lágy textúrája különlegessé teszi az ételeket. Prémium alapanyag, amely az egyik legfenntarthatóbb forrásból származik.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
4
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
fél kg báránylapocka vagy báránycomb
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál fokhagyma
1 teáskanál kömény
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál só
800 g liszt
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
1 csomag élesztő (7 g)
1 mokkáskanál cukor
1 dl langyos víz
3,5 dl víz
1 fej zúzott fokhagyma
1 darab kígyó uborka
3 evőkanál olívaolaj
3 dl joghurt
1 db zöld jalapeno paprika
100 g piros, sárga koktélparadicsom
2 fej lilahagyma
1 csomag petrezselyem
1 citrom kifacsart leve
1. A bárányhúst vékony szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk.
2. A bárányhúst megszórjuk az előzetesen összeállított fűszerkeverékünkkel, amely pirospaprikát, fokhagymát, köményt, római köményt és sót tartalmaz. Ezután állni hagyjuk.
3. Amíg a bárányhús érlelődik, elkészítjük a lepényeket: a lisztet, az olívaolajat, a sót, a felfuttatott élesztőt (amit felfuttatunk cukorral és langyos vízzel) és a vizet alaposan összekeverjük úgy, hogy összeálljon, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.
4. Ezután a kisebb darabokra szedett tésztalepénykéket kinyújtjuk, majd forró serpenyőben, olaj nélkül pár percig sütjük.
5. A bepácolt báránycsíkokat forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk (körülbelül 15 perc), közben hozzáadjuk az apró darabokra vágott fokhagymát.
6. A tzatzikihez a lereszelt fokhagymát, a sózott, lereszelt és kicsavart kígyóuborkát, az olívaolajat és a joghurtot alaposan összekeverjük.
7. A lepénykéket félbevágjuk, megtöltjük a tzatzikivel, a zöld jalapeno paprika darabokkal, a lepirított, fokhagymás bárányhússal, a felkockázott koktélparadicsommal, a vékony szeletekre vágott lilahagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, és csepegtetünk rá egy kis citromlevet – ha nincs idő lepényt sütni, kész tortillalapba is tekerhetjük.