Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spanyolország felfedezése – Estepona

Kezdőlap > Utazás > Spanyolország felfedezése – Estepona

2019. október 23. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Szerettük volna a legtöbbet kihozni a Spanyolországban eltöltött időből, és a gasztro projektek mellett, mindent megnézni és bebarangolni a következő állomásunk Estepona.

Marbellától 20-30 percnyi autózásra található ez tengerparti városka, strandokkal, éttermekkel, és helyes látnivalókkal. Marbellához hasonlóan, Esteponának is van egy nagyon hangulatos, óvárosi része. Itt sétálgatva betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen is egy tipikus Andalúz kisváros. Macskakővel lerakott, muskátlival díszített utcácskákon andaloghatunk.

Spanyolország felfedezése – Estepona

Gyerekkel de szerintem még gyerek nélkül is érdekes látnivaló a Selwo Aventura nevű állatkert. Tökéletes afrikai, szafari hangulatot teremtettek. Az állatok mellett, van itt egy drótkötél pálya, ami egy nagy tó felett halad át, aminek szemközti partjait egy függőhíd köti össze.

Spanyolország felfedezése – Estepona

Spanyolország felfedezése – Estepona

Spanyolország felfedezése – Estepona

Spanyolország felfedezése – Estepona

Szintén érdemes ellátogatni az Orchidariumba, ahol Európa legnagyobb orchidea gyűjteménye található, körülbelül 1300 fajta. Ezenkívül még más gyönyörű növényeket is megcsodálhatunk ebben a trópusi esőerdőkre emlékeztető létesítményben.

Ha Esteponában járunk, természetesen nem hagyhatjuk ki a parti sétányt sem. Rengeteg növény, padok, kávézók, éttermek egymás mellett. Nagyon hangulatos. Séta közben, vagy egy kis étterem teraszán ücsörögve gyönyörködhetünk a tengerben.

De ne felejtkezzünk meg az éttermekről sem!

Itt található egyik kedvenc helyünk, a Finca Cortesin nevű gyönyörű szálloda golfpályával és egy elegáns étteremmel az alján. Asztalfoglalás ajánlott, de megéri az utazást! Nagyon különleges és ízletes konyhát visznek.

Spanyolország felfedezése – Estepona (Finca Cortesin)

A másik a Venta Garcia nevet viseli. Ez az étterem inkább a helyiek által látogatott. Ezeket a helyeket szeretem igazán! Mindig tele van, mindig hangos, és mindig finom!

Spanyolország felfedezése – Estepona (Venta Garcia)

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!