Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spanyolország felfedezése – Ronda

Kezdőlap > Utazás > Spanyolország felfedezése – Ronda

2019. október 23. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Szerettük volna a legtöbbet kihozni a Spanyolországban eltöltött időből, és a gasztro projektek mellett, mindent megnézni és bebarangolni a következő állomásunk Ronda, a város, ami neve ellenére gyönyörű.

Ronda alig egy órányi autóútra van Marbellától, 750 méter magasságban a Serrania de Ronda fennsíkján fekszik. Egy szerpentinen keresztül vezet fel az út a hegy tetejére, ahol ez a városka található. Az odafele vezető út miatt is megéri a kirándulás, gyönyörű a kilátás a tengerre, a környező hegyekre és az olajfa ligetekre.

Rondát először Julius Caesar nyilvánította várossá. A város gazdag történelemmel bír, éltek itt görögök, punok, rómaiak, arabok, berberek, amely népek nyomot hagytak a város külsején, folyamatosan formálva azt.

A várost a Gudadalevín folyó szeli ketté. A két részre szakadt várost 3 híd köti össze, amelyek közül a legszebb a Puente Nuevo (újhíd). A hídról gyönyörű a kilátás és rémisztő a 120 méteres mélység. A hidat 1735-ben adták át, ami pár év múlva leomlott. Az újjáépítése 1787-re készült el, és azóta a Puente Nuevo a város jelképének számít.

Spanyolország – Ronda

Ha már itt járunk az Arénát is feltétlenül látogassuk meg. Ma már (szerencsére) kevés bikaviadalt tartanak itt, de maga az épület gyönyörű, a maga 5000 férőhelyével.

Ha még az időnkbe belefér, akkor látogassunk el a Mondragon palotába is. A ma már múzeummá palota eredetileg 1314-ben épült Abomelik mór királynak. Itt bepillantást nyerhetünk Ronda gazdag történelmébe, de a kertjét se hagyjuk ki, csodálatos.

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!