Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spanyolország felfedezése – Gibraltár

Kezdőlap > Utazás > Spanyolország felfedezése – Gibraltár

2019. október 23. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Szerettük volna a legtöbbet kihozni a Spanyolországban eltöltött időből, és a gasztro projektek mellett, mindent megnézni és bebarangolni, a következő állomásunk Gibraltár, a mediterrán Anglia.

Sajnos csak egy napot tudtunk itt tölteni, sokkal több a látnivaló, mint amennyi az időnk volt. Ide egyszer muszáj lesz visszajönnünk! Gibraltár hivatalosan még Angliához tartozik, tehát át kellett haladnunk a határon, igazolványainkat felmutatva. A legviccesebb, hogy a városba úgy lehet bejutni, hogy át kell sétálni, vagy autóval át kell hajtani a gibraltári repülőtér kifutópályáján.

Spanyolország – Gibraltár

Spanyolország – Gibraltár

Nagyon kedves hely Gibraltár, az angol és a mediterrán stílus keveredése, szűk utcácskákkal, gyönyörű épületekkel, csodálatos kilátással a tengerre és Afrikára.  Ha tehát Neked is csak egy napod van, hogy felfedezd Gibraltárt, a következő látnivalókat ajánlom:

A berber makákók

Európa egyetlen majomfajáról van szó. Gibraltár egyik fő turista látványosságának számítanak, ezért nagy becsben is tartják őket. Mai napig kérdés, hogy  emberek telepítették őket ide vagy eredetileg is itt éltek. Ez a majomkolónia már többször a kihalás szélén állt, ilyenkor betelepítéssel mentették meg a majmokat. De volt már példa a túlszaporodásukra is, ilyenkor kertekbe törtek be, emberekre támadtak, károkat okoztak. Ezért “száműzték” őket a szirtekre. Így szabadon élhetnek és fotózkodhatnak a turistákkal. A majmokkal szerencsére sikerült találkoznunk. Többen felkészítettek minket, hogy vigyázzunk velük, mert lopnak, mindent megszereznek, ami csak a kezük ügyébe kerül.  Szerencsére nem voltak lopós kedvükben. Nagyon nagy élmény volt testközelben, kerítések és rácsok nélkül találkozni velük. Jópofa egy majomcsapat volt.

Spanyolország – Gibraltár

Europa point

Gibraltár legdélebbi csücske. Itt található a Trinity világítótorony illetve az Ibrahim – al – Ibrahim mecset. Mindezek mellet a látvány innen lenyűgöző. Tiszta időben egész Marokkóig ellátni.

Szent Mihály barlang

Kiváló hely a hűsölésre ez a lenyűgöző cseppkőbarlang. A legenda szerint a barlang a tenger alatt elhúzódik egészen Marokkóig, és eszerint a majmok ezen a barlangrendszeren jutottak át Afrikából. Aki nem hiszi járjon utána…

Spanyolország – Gibraltár

Spanyolország – Gibraltár

Spanyolország – Gibraltár

Spanyolország – Gibraltár

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!